Hlavní navigace

Názor k článku O tom, jak někomu poklesl, Diokleciánovi a barbarech za dveřmi od LK - Já myslím, že se trochu mýlíte. U mých...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2004 13:54

    LK (neregistrovaný)
    Já myslím, že se trochu mýlíte. U mých dvou posledních zaměstnavatelů to bylo přesně tak, že vnitropodnikový systém byl MSIE-only paskvil (je to OT, ale paskvil proto, že MSIE-only to bylo jen díky tuposti autorů, nebylo tam nic, co by nešlo udělat dle DOM apod.). Vypadalo to tak, že na tenhle opruz si většina z nás spouštěla Exploder, někdo ještě na explorerové bankovnictví, když jeho banka ještě neuměla internetové. A co si pamatuju, tak každý byl rád, že už "to" (ten dotyčný úkol) má za sebou a může pokračovat v běžném googlení a browsení v Mozille. To je k těm prvním 30%. Netvrdím, že to tak dělají všichni, ale rozhodně taková situace lze řešit.

    Ohledně domácích uživatelů jsem udělal zajímavou zkušenost. Dal jsem bratrovi (běžné BFU) na nové pecko Firefox a nechal tam Exploder. Jednou jsem u něj byl na návštěvě a zjistil jsem, že brousí ve Firefoxu. To mně potěšilo i překvapilo a ptal jsem se proč. Protože mu IE padal hned po spuštění. Aby ne, když jsem spustil Ad-Aware, našel tam plno bordelu, tak jsem mu pecko vyčistil. Nedávno jsem u něj opět byl a on zase brousil ve Firefoxu. Když se ptám, zda má PC zase zasviněné a IE padá, tak prý že ne, ale s Firefoxem se mu browsuje podstatně lépe. Nevím, zda je bratr tak obrovská výjimka, ale pokud takhle uvažuje normální BFU a ne počítačový nadšenec, něco to IMHO znamená. Když jsem ho pak naučil otevírat a zavírat záložky kliknutím kolečkem, tak byl úplně na vrcholu blaha.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).