Hlavní navigace

O2 bude spravovat registr vozidel. Od září vystřídá ICZ

7. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tříletá smlouva na správu systému, který proslul svou nestabilitou, vyšla ministerstvo dopravy na výrazně nižší částku než očekávalo.

O sto milionů méně, než plánovali. Ministerští úředníci přiklepli tříletou smlouvu na správu registru vozidel Kellnerovu O2. Podle ČTK úřad počítal s cenou 140 milionů, ale operátor soutěž vyhrál s nabídkou ve výši čtyřiceti milionů. 

„Společnost O2 vybrala výběrová komise mezi sedmi zájemci. Výsledky řízení už napadl současný provozovatel, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nicméně jeho námitku zamítl,“ vysvětluje mluvčí úřadu Zdeněk Neusar.

BRAND24

O2 už teď s registry dopravy pracuje a poskytuje jim datové přenosy.  S novým provozovatelem by mělo přijít vylepšení systému a nové funkce. Operátor bude zároveň i školit úředníky. „Potřebujeme vylepšit některé funkce registru a zajistit spolehlivý provoz. Za samozřejmé považuji, že chceme odpovídající službu koupit co nejvýhodněji,“ uvedl při vypsání zakázky ministr dopravy Dan Ťok.

Operátor střídá ICZ. To nahradilo dřívějšího provozovatele registru, firmu ATS Telcom. Ta systém spravovala od léta 2012, kdy registr přešel pod ministerstvo dopravy. Komplikovaný přechod z jednoho úřadu na druhý způsobil dlouhé fronty žadatelů o změny v registru na přepážkách. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).