Hlavní navigace

Objevily se stížnosti na spojení UPC a Karnevalu

6. 10. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Plánované spojení největších tuzemských kabelových společností UPC a Karneval se začíná komplikovat. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) podle svého mluvčího Kristiána Chalupy obdržel tři stížnosti, které pocházejí z řad zákazníků. ÚOHS nyní požádal konkurenční firmy poskytující kabelovou televizi, hlasové služby a internetové připojení, aby se ke sloučení UPC a Karnevalu vyjádřily. Předseda ÚOHS Martin Pecina opakovaně uvedl, že sloučení by bylo dobré pro telekomunikační trh, protože…

Plánované spojení největších tuzemských kabelových společností UPC a Karneval se začíná komplikovat. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) podle svého mluvčího Kristiána Chalupy obdržel tři stížnosti, které pocházejí z řad zákazníků.

ÚOHS nyní požádal konkurenční firmy poskytující kabelovou televizi, hlasové služby a internetové připojení, aby se ke sloučení UPC a Karnevalu vyjádřily. Předseda ÚOHS Martin Pecina opakovaně uvedl, že sloučení by bylo dobré pro telekomunikační trh, protože by vznikl silný konkurent pro Telefóniku O2. Naposledy to řekl pro aktuální vydání ekonomického týdeníku Euro. (DigiZone.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).