Hlavní navigace

Názor k článku Ochrání datové přiznání před digitální gilotinou? od xpckar - Doporučuju si přečíst Občanský zákoník, § 11, a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 8. 2010 9:23

    xpckar (neregistrovaný)
    Doporučuju si přečíst Občanský zákoník, § 11, a dále třeba Listinu základních práv a svobod, čl. 10.

    Dále cituji z právních analýz:

    Právo na soukromí:
    - Právo fyzické osoby rozhodnout podle vlastního uvážení zda vůbec, popř. v jakém rozsahu a jakým způsobem mají být skutečnosti jejího soukomí zpřístupněny. Současně má právo bránit se proti neoprávněným zásahům do této sféry ze strany jiných subjektů.

    Tudíž, každý občan, narozdíl od ovčana, se může bránit všemi dostupnými prostředky, a nikdo nemá právo něco nařizovat ohledně jeho soukromých IT, kromě snad certifikátu zdroje pro připojení k síti 230V...

    Stát má jistě spousty možností selektivně něco zjišťovat či zkoumat, jinak by byl v boji se zločinem jaksi bezzubý, ale to se samozřejmě netýká nějakého globálního vynucování backdoorů.
    Jasně, ve Francii už jsou se svym fašismem evidentně tak daleko, že budou dělat bububu, ovčane, nech si líbit šmírování z postižení našich chorých mozků, ale nikdo si to nemusí líbit nechat, a pěkně takový fantazmagory vyfu......, a samozřejmě klidně i dělat protiopatření.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).