Hlavní navigace

Odborářský slevový server byl nedostupný. Útok přišel z IP adresy ministerstva práce, tvrdí odboráři

1. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnes v poledne byl přibližně na čtvrt hodiny nedostupný odborářský slevový server odboryplus.cz. Odbory bez jakéhokoli důkazu tvrdí, že na ně zaútočil hacker, který používal IP adresu ministerstva práce a sociálních věcí. Z ministerstva na portál www.odboryplus.cz v poledne přišlo v řádu sekund několik tisíc útoků. Technická podpora útoky zablokovala. Portál byl zhruba 15 minut nedostupný, nyní je plně funkční, uvedla pro Aktuálně.cz mluvčí Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS)…

Dnes v poledne byl přibližně na čtvrt hodiny nedostupný odborářský slevový server odboryplus.cz. Odbory bez jakéhokoli důkazu tvrdí, že na ně zaútočil hacker, který používal IP adresu ministerstva práce a sociálních věcí.

Z ministerstva na portál www.odboryplus.cz v poledne přišlo v řádu sekund několik tisíc útoků. Technická podpora útoky zablokovala. Portál byl zhruba 15 minut nedostupný, nyní je plně funkční, uvedla pro Aktuálně.cz mluvčí Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jana Kašparová

Ministerstvo se ale brání, že jde o zatím ničím nepodložené tvrzení odborářů, kteří IP adresu, ze které měl být útok nezveřejnili a úředníkům ministerstva neposkytli.

Zdroj: Aktuálně.cz

BRAND24

Aktualizace, 1.8.2012, 18:34:

článku, který vyšel na iDNES.cz, až po zveřejnění této zprávičky byla zveřejněna IP adresa patřící MPSV, ze které měly být na server, na kterém běží odborářský slevový web, dnes v poledne odeslány tisíce dotazů. Zveřejněná IP adresa ale stále nedokazuje, že za touto aktivitou stojí někdo z ministerstva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).