Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Odbory v Centrum Holdings od robotník - Odpovednost za hospodaření firmy nese management, ne řadoví...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 12. 2008 18:55

    robotník (neregistrovaný)
    Odpovednost za hospodaření firmy nese management, ne řadoví zaměstnanci. Proto taky management jako prodloužená ruka vlastníka bere královský platy.

    Zaměstnanec brání svoje práva a když je to nutný a efektivní tak i kolektivně, tj. prostřednictvím odobrů. To je normální vyjednávání dvou zájmových skupin - zaměstanců, který nechtěj skončit na dlažbě s prázdnou nebo mít krácenou životní úroveň a managemntu, který chce vlastníkům obhájit, že zvládá řízení firmy.

    To že když teče lodi, všichni tahaj za jeden provaz je pohádka, která nefunguje nikde na západě. Prostě normální úsilí o kompromis, který je všude běžnej. Jenomže páni v Centrum Holdings zřejmě chtějí banánovej kapitalismus s prvky otroctví, tak si jen velmi těžko zvykaj, že najednou se lidi začínaj bránit a zakládaj odbory.

    Kdyby ale vedení Centrumu nebylo hloupý, jakože v komunikaci je, tak existenci odborů umožní. Situace by se stabilizovala, řada schopnejch lidí by neodcházela. Jenomže co dělat ve firmě, kde vstupenkou do managementu je "pracoval pro Mekáče a byl super konzultant"? Takovou neschopnost ve vedení, která tam ted je, aby jeden opravdu pohledal.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).