Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Odečteme si osobní počítač z daní? od Martin Strimpfl - Nevim co si o tohle navrhu mysli ostatni,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2000 9:03

    Martin Strimpfl (neregistrovaný)
    Nevim co si o tohle navrhu mysli ostatni, ale podle mne uz nekteri politici nevi, jakou vetsi danovou hloupost vymyslet. Co kdyby takhle snizili danove zatizeni (jak zamestnancum, tak zamestnavatelum), trochu danovy system zreformovali a lidi nechali, at si s penezi navic poradi jak umi?
    Nekteri si koupi PC, nekteri to projezdi v benzinu, nekteri si za to zaplati kurz ciziho jazyka. Podle svych potreb a podle svych planu - nevim, proc by mel byt danove zvyhodnen nekdo, kdo si chce koupit letos PC. Pristi rok bychom mohli danove zvyhodnit ty, co budou kupovat kocarek (podpora rodin), dalsi rok ty, co budou kupovat jemny toaletni papir misto hrubeho atd...
    Podpora informacni spolecnosti se rozhodne neda delat takhle - ten, kdo ma zajem si uz PC koupil (a pokud chceme nakupy zvyhodnit, co takhle alespon trochu snizit sazbu DPH?).
    Takovymhle navrhum rikam jasne NE - a pozor, zatimco se danove zvyhodni nakup zeleza, software pro nas obycejne lidicky ponekud podrazi diky presunu ze sazby 5% na 22% :-)
    Proste mi to pripada, ze nekteri poslanci uz nevi, kterou dirou by vlezli do volicovy zadnice...
  • 2. 8. 2000 19:56

    Martina Kopty (neregistrovaný)
    ---> Úplně s vámi souhlasím, že je to hloupost, ale jak říká na adresu daňových úlev můj o mnoho starší virtuální kamarád ze SRN: byl bych hloupý, kdybych nebral, když dávají.

    ---> Zrevidovat daňovou soustavu je třeba, ovšem to, co naši poslanci tropí je naprosto v mezích. V sedmdesátých letech bylo potřeba v našich zemích zvýšit porodnost, a tak stát vyhlásil (tuším) rok 1974 za rok dítěte, připravil sociální výhody pro rodiny s dětmi, půjčky atd. a děti se opravdu rodily ... to jsou ty silné ročníky. Teď asi potřebujeme zvýšit obrat firem prodávajících výpočetní techniku, a tak se udělá úleva pro nákup počítačů.

    ---> Marně ale přemýšlím, ve kterém krachujícím podniku vlastněném FNM se vyrábějí počítače ... nebo že by za zákonem byla ukryta nová kampaň Contactelu?

    BTW: Děkuju Lupě za opravu toho macovkýho kódování příspěvků.

    =M=
  • 4. 8. 2000 0:16

    Jerry III (neregistrovaný)
    ??? Nechapu dve veci:

    1) Stat se uvolnil k tomu, ze cast vasich penez vam vrati a vam se to nelibi? To proste nechapu ...

    2) Tahle "akce" je zamerena na podporu pripojeni na sit a pocitacu vubec. Proc argumentujete stylem: nekdo by mohl ty penize vyuzit jinak, treba projezdit v benzinu nebo si za to zaplatit kurz ciziho jazyka. No, vlada chce, aby lidi meli pocitace a pripojeni na net a tak se o to (sice mizerne a existujou i lepsi cesty, ale furt lepsi nez nic, ne?) snazi ... a vy ji za to ukamenujete ... monopol telekomu naveky na vas ...
  • 5. 8. 2000 21:45

    P. Vass (neregistrovaný)
    1. Tak at to stat udela systemove a transparentne. At zreformuje danovou soustavu tak, aby vsichni danovi poplatnici meli nizsi danove zatizeni. Pak uz se sami rozhodnou, jak utratit svoje penize. At stat vrati cast dani vsem, bez ohledu na to, co si za to koupi.

    2. Urazi moji nemalou inteligenci :-), kdyz taticek stat a moudra a osvicena vlada chteji rozhodovat o tom, co je pro me dobre. Proc bych ja, kdyz si chci koupit pocitac, mel byt ten vyvoleny, kdo si to muze odecist z dani? Pocitace a internet je skvela vec, ale jsou tu i jine zasluzne cinnosti, ktere stoji penize. Kolegove, kteri v teto diskuzi tvrdi, ze je to nesystemove a trochu populisticke, maji IMHO plnou pravdu. Ukazuje se, ze vlada a stat pouze lataji diry a nejsou schony delat systemova a dalekosahla rozhodnuti.

    P.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).