Hlavní navigace

Office 2007 SP2 s podporou ODF a PDF

22. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft oficiálně oznámil, že v první polovině příštího roku přijde spolu s druhým servisním balíčkem pro kancelářskou sadu Office 2007 také podpora dalších formátů: ODF a PDF. Podpora PDF měla být jedním z hlavních taháků Office 2007, nicméně hlavně kvůli sporům s Adobe nakonec Microsoft podporu exportu do PDF do Office 2007 nezahrnul, ale je dostupný oficiální plug-in, který export do PDF umožňuje. Microsoft také do Office 2007 zahrne přímou podporu formátu XPS (Metro), kterým chce…

Microsoft oficiálně oznámil, že v první polovině příštího roku přijde spolu s druhým servisním balíčkem pro kancelářskou sadu Office 2007 také podpora dalších formátů: ODF a PDF. Podpora PDF měla být jedním z hlavních taháků Office 2007, nicméně hlavně kvůli sporům s Adobe nakonec Microsoft podporu exportu do PDF do Office 2007 nezahrnul, ale je dostupný oficiální plug-in, který export do PDF umožňuje. Microsoft také do Office 2007 zahrne přímou podporu formátu XPS (Metro), kterým chce konkurovat právě PDF od Adobe.

Microsoft se také angažuje při vývoji plug-inu, který do Office 2007 přidává podporu ODF, tedy otevřeného souborového formátu, který používá mj. konkurenční OpenOffice.org a odvozené kancelářské sady jako třeba česká 602Office. Office 2007 s SP2 si s tabulkami, dokumenty i prezentacemi v ODF poradí bez potřeby instalovat nějaké plug-iny. To vše ale nejdříve v první polovině příštího roku. To konkurenční OpenOffice.org 3.0, který k dosavadní podpoře ODF a PDF přidá také podporu Open XML, vyjde v druhé polovině tohoto roku. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).