Hlavní navigace

OneNote je nyní kompletně zdarma

17. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft zpřístupnil k bezplatnému stažení program OneNote určený ke správě poznámek. Kromě uvolnění verze pro Windows 7 a vyšší vydal také verzí pro konkurenční platformu OS X.

Microsoft zpřístupnil k bezplatnému užití program OneNote, který slouží pro správu poznámek. Zároveň uvedl jeho premiérovou verzi pro OS X. Redmondští tak zřejmě chtějí konkurovat službám a produktům jako je třeba Evernote. Dosud byl desktopový program OneNote výhradně součástí zpoplatněné kancelářské sady Microsoft Office.

UX DAy - tip 2

Již delší dobu je však podstatná část řešení OneNote k dispozici zdarma. Jmenovitě nedávno aktualizovaná dotyková aplikace pro Windows 8 či vyšší a Windows RT, mobilní aplikace pro Androidpro iOS a v neposlední řadě webová verze OneNote z Office Online (dříve Office Web Apps). Poznámky a další data lze synchronizovat přes OneDrive (dříve SkyDrive).

Program OneNote se poprvé objevil v sadě Office 2003. S výjimkou Office 2007 byl od svého uvedení součástí všech edic jednotlivých verzí kancelářské sady od Microsoftu. Nyní lze zdarma stahovat samostatný desktopový program OneNote pro Windows 7 a vyšší. Verze pro OS X je k dispozici v Mac App Store pro OS X 10.9 a vyšší

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).