Hlavní navigace

Online církev na Facebooku by podle kardinála Vlka nefungovala

21. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kardinál Miloslav Vlk nevidí budoucnost církve čistě v online prostředí, kdy by třeba mše mohly v budoucnu probíhat výhradně online a věřící by se virtuálně scházeli např. přes Facebook. Jistěže používáme a budeme používat Internet, ale naše společenství musí být živé, přes Facebook by něco podobného nefungovalo. Když se v některé farnosti vytvoří otevřené, živé společenství, tak lidé, kteří přicházejí, pak říkají – tady je něco zvláštního, a to přitažlivé společenství vnímají, uvedl kardinál…

Kardinál Miloslav Vlk nevidí budoucnost církve čistě v online prostředí, kdy by třeba mše mohly v budoucnu probíhat výhradně online a věřící by se virtuálně scházeli např. přes Facebook. Jistěže používáme a budeme používat Internet, ale naše společenství musí být živé, přes Facebook by něco podobného nefungovalo. Když se v některé farnosti vytvoří otevřené, živé společenství, tak lidé, kteří přicházejí, pak říkají – tady je něco zvláštního, a to přitažlivé společenství vnímají, uvedl kardinál Vlk v rozhovoru pro zpravodajský server iDnes.

Katolická církev přesto nedává od komunitních serverů ruce pryč. Uživatelům Facebooku umožňuje díky speciální aplikaci sdílet pohlednice s papežem Benediktem XVI. Ten má také oficiální kanál na YouTube. V Polsku slavily úspěch mše přenášené do mobilního telefonu. Aktivitám katolické církve na Internetu jsme se věnovali také v článcích Katolická církev na Internetu nebo Křesťané hledají cestu na Internet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).