Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Online daň EU (a masturbace) od voslogin - Jenom by me zajimalo, jestli jim neni divne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2004 15:51

    voslogin (neregistrovaný)
    Jenom by me zajimalo, jestli jim neni divne ze FF bydli na Floridě, ale platí českou platební kartou a IP adresam je taky z Čech.... no jo, no .....
  • 6. 9. 2004 18:10

    Libor Nováček (neregistrovaný)
    To, jaka banka vydala kartu, je prece uplne jedno. Spousta lidi pouziva karty vydane offshore bankami a pritom vubec treba nebydli na Bahamach nebo v Belize. Hlavni je, ze s kartou plati majitel. S IP adresou mate trochu pravdu, mohlo by to byt divne, ale kdyz nekdo pojede treba pres anonymizer.com, tak podle vas bude automaticky bydlet v USA?
  • 8. 9. 2004 10:16

    Martin Hajek (neregistrovaný)
    Podle mých zkušeností ve většině případů musím zadat svoji adresu uvedenou při vydání kreditní karty. Pokud je odlišná, platba neproběhne, když je správná, je mi díky našemu opěvovanému vstupu do EU naúčtována elektronická daň. Že tuto daň budeme muset platit, o tom se samozřejmě politici občanům v rámci námi placené kampaně zapomněli zmínit. Zmíněný zákon v USA platí snad od léta loňského roku a bylo to poměrně dost medializováno i na českém internetu, například Digiweb.

    Dopady jsou ale pro leckoho větší, než se může zdát. Když jako obchodník například budete chtít příjímat platby kreditní kartou přes americkou společnost (tzv. third party credit card processor) a součástí vaší spolupráce bude faktický odkup vašich služeb touto třetí stranou před přeprodejem zákazníkovi, zákazníci z EU dostanou vaši cenu navýšenou o DPH platnou v jejich zemi.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).