Hlavní navigace

OO XML není připravené pro ISO standard

22. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Formát Office Open XML vytvořený Microsoftem má v současnosti tolik chyb a nedostatků, že nesplňuje ani základní požadavky na otevřený formát, natož standard pro dokumenty. To je závěr sdružení OSS Alliance, které tak důrazně nedoporučilo jeho zařazení mezi ISO standardy. OSS Alliance se aktivně zapojila do diskuze na půdě Českého normalizačního ústavu, jenž zastupuje v hlasování Českou republiku a bude podávat oficiální stanovisko naší země k Office Open XML.

Formát Office Open XML vytvořený Microsoftem má v současnosti tolik chyb a nedostatků, že nesplňuje ani základní požadavky na otevřený formát, natož standard pro dokumenty. To je závěr sdružení OSS Alliance, které tak důrazně nedoporučilo jeho zařazení mezi ISO standardy.

OSS Alliance se aktivně zapojila do diskuze na půdě Českého normalizačního ústavu, jenž zastupuje v hlasování Českou republiku a bude podávat oficiální stanovisko naší země k Office Open XML.

BRAND24

Nejsem typ, který by okamžitě odmítal vše, co pochází od Microsoftu. Abych přijal Office Open XML, je nutné si přestat hrát se slovíčkem open a místo toho skutečně otevřít formát, odstranit veškeré chyby a stejně důležité je zajištění patentové volnosti, uvedl předseda OSS Alliance Filip Molčan.

OO XML se navíc dostává do střetu s Evropskou komisí. Ta totiž chce pouze jediný standard v dokumentech. České ministerstvo informatiky, jehož agenda přešla pod ministerstvo vnitra, navíc doporučilo používání OpenDocument formátu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).