Hlavní navigace

OpenOffice.org s podporou formátu OpenXML do roka

17. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kancelářský balík OpenOffice.org bude mít rychlou a plnohodnotnou podporu souborového formátu Open XML do roka. Řekl to Michael Meeks, přední vývojář OpenOffice.org ve svém úvodním vystoupení na dnes začínající akci LinuxExpo, jejímž mediálním partnerem je mj. Lupa. S Open XML přišel Microsoft v novém balíku kancelářských programů Office 2007. OpenOffice.org zatím preferuje formát Open Document, s nímž si zase pro změnu standardně nerozumí MS Office. Současný OpenOffice.org podporuje jen starší…

Kancelářský balík OpenOffice.org bude mít rychlou a plnohodnotnou podporu souborového formátu Open XML do roka. Řekl to Michael Meeks, přední vývojář OpenOffice.org ve svém úvodním vystoupení na dnes začínající akci LinuxExpo, jejímž mediálním partnerem je mj. Lupa.

S Open XML přišel Microsoft v novém balíku kancelářských programů Office 2007. OpenOffi­ce.org zatím preferuje formát Open Document, s nímž si zase pro změnu standardně nerozumí MS Office. Současný OpenOffice.org podporuje jen starší souborové formáty Microsoftu (např. DOC, XLS) a podporu Open XML přináší jen jeho speciální edice od Novellu, která je ale dostupná výhradně pro Windows a není lokalizována do češtiny. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).