Hlavní navigace

Opera 9.5: intuitivnější design a ochrana před malwarem

9. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vedle Firefoxu 3.0 se také pozvolna přibližuje vydání připravovaného prohlížeče Opera 9.5. V uplynulých dnech vývojáři ze společnosti Opera Software představili další novinky, na které se uživatelé zmíněného alternativního prohlížeče mohou těšit. Opera 9.5 dostane zbrusu nový grafický kabátek resp. přijde s přepracovaným uživatelským rozhraním. Právě jeho robustní pojetí bývá označováno jako jeden z důvodů zatím neslavného rozšíření Opery mezi řadové uživatele. Tvůrci Opery to ale chtějí s…

Vedle Firefoxu 3.0 se také pozvolna přibližuje vydání připravovaného prohlížeče Opera 9.5. V uplynulých dnech vývojáři ze společnosti Opera Software představili další novinky, na které se uživatelé zmíněného alternativního prohlížeče mohou těšit.

BRAND24

Opera 9.5 dostane zbrusu nový grafický kabátek resp. přijde s přepracovaným uživatelským rozhraním. Právě jeho robustní pojetí bývá označováno jako jeden z důvodů zatím neslavného rozšíření Opery mezi řadové uživatele. Tvůrci Opery to ale chtějí s příchodem verze 9.5 změnit a proto přijde ke slovu i nové uspořádání prvků na nástrojovém panelu či nasazení nových intuitivnějších symbolů hlavních tlačítek. Konzervativní uživatelé si však budou moci stáhnout současný implicitní skin. Na rozpracovaný nový design se můžete podívat na screenshotu jednoho z testovacích buildů. (Opera Desktop Team)

Vedle hrátek s designem ovšem dojde i na posílení bezpečnosti. Současná antiphishingová ochrana bude výrazně vylepšena a její záběr se rozšíří i na weby, které jsou známé jako původci malwaru. Opera 9.5 tak přinese obdobnou funkci, kterou poskytne Firefox 3.0. Na novém bezpečnostním filtru Opera Software spolupracoval s týmem bezpečnostních expertů z HauteSecure. Pokud se stránka, kterou se uživatel pokouší navštívit, nachází na seznamu závadových webů, je načítání zastaveno a zobrazí se upozornění (screenshot). (Opera Desktop Team)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).