Hlavní navigace

Názor k článku Opera je nejrychlejším prohlížečem od anonym - Ten test hovori zcela jasne, a to ve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2006 11:55

    bez přezdívky

    Ten test hovori zcela jasne, a to ve prospech Opery.

    To jsem přece nijak nevyvracel.

    maximalne muzu prihodit, ze Opera vyhrala na plne care i presto, ze toho v zakladni instalaci umi daleko vic, nez Vas Firefox.

    Ale to samozřejmě není pravda. V odkazech, které jsem uvádel, je snadné vyčíst kvantitativní i kvalitativní rozdíl v podpoře různých technologií ve prospěch Mozilla Firefoxu. Ať už se jedná o podporu webových technologií nebo rozhraní prohlížeče, které poskytuje nesrovatelně více možností přizpůsobení, rozšíření a uplatnění.

    Vase prvni veta tedy postrada smysl.

    Vzhledem k výše uvedenému nikoliv.

    I zbytek prvniho odstavce je divny, Vy si snad myslite, ze to, ze Firefox je tu a tam v podpore urcite technologie lepsi (a tu a tam Opera), tak vyrazne ovlivnilo vysledek testu?

    Samozřejmě, že meziplatformní prohlížeč, jehož uživatelské rozhraní využívá rozhraní XUL nezávislého na platformě a skriptovací jazyk JavaScript, a který má dlouhodobě obecně nejlepší podporu webových standardů (např. podporuje více vlastností a vyšší verzi JavaScriptu než konkurenční prohlížeče), má méně předpokladů (a horší) pro to, aby mohl vyhrávat rychlostní testy. K vývoji obou prohlížečů se přistupovalo a přistupuje odlišně a priority při koncepci byly odlišné. Každý přístup má své výhody a nevýhody.

    K zaveru snad neni co dodat. Doporucuju si vzit do ruky kalkulacku a prepocitat, kdo ma tech oceneni vice, zdali Opera nebo Firefox.

    Ano, doporučuji vám to udělat. Já na to kalkulačku nepotřebuji, abych viděl desetinásobné rozdíly v počtu i v prestiži jednotlivých ocenění, kterými se mohou jednotliví výrobci v současnosti (resp. v posledních 2 letech) pochlubit na svých oficiálních webových stránkách. Odkazy jsem uváděl rovněž.

    A poslednim odkazem se nam snazite rict, ze nejlepsi prohlizec je MSIE?

    Posledním odkazem mám namysli přesně to, co jsem uváděl, tedy že "Většinou rychlost ani zdaleka není rozhodující". To je vidět na tom, že prohlížeč, který je údajně "nejrychlejší" a existuje více než 10 let si vybralo mnohonásobně méně uživatelů (vybrali si ho - vyhledali, nainstalovali a používají) než konkurenční webový prohlížeč, který je také zdarma dostupný a od jehož oficiálního uvedení neuplynuly ještě ani dva roky. Oba dva zmíněné prohlížeče nejsou předinstalovány na drtivé většině PC na světě a lidé je používají, přestože již v systému webový prohlížeč mají a nejde ani normálně odistalovat. Proto mi prosím nepodsouvejte nesmysly, které jsem nenapsal, natožpak o IE.

    Mimochodem - jste prvni v teto diskuzi, kdo mel potrebu obhajovat Firefox, ackoli zpravicka je prevazne o Opere. Nepripadate si divny?

    "Firefox" (druhý nejpoužívanější prohlížeč) v této diskusi přede mnou v různém kontextu zmínili pětkrát tři lidé. Mé reakce upozorňující na koncepční rozdíly prohlížečů a na to, že pro většinu lidí "rychlost není nejdůležitější faktor" se drží tématu a neshledávám vůbec nic divného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).