Hlavní navigace

Opera Mini na AppStore: přes milion stažení za první den

16. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Když se před časem Opera Software čílil, že Apple nevpustí jeho mobilní prohlížeče do AppStore, ozývaly se hlasy, podle kterých je to stejně jedno, protože iPhone má vynikající mobilní Safari. Dnes je ovšem Opera Mini konečně oficiálně dostupnou aplikací pro iPhone a obrovský zájem o její stažení z AppStore ukazuje, že určitě má šanci se na této platformě prosadit a jít po krku výchozímu Safari. Jen za první den Opera Mini zaznamenala přes milion stažení z AppStore a vévodí statistikám aktuálně…

Když se před časem Opera Software čílil, že Apple nevpustí jeho mobilní prohlížeče do AppStore, ozývaly se hlasy, podle kterých je to stejně jedno, protože iPhone má vynikající mobilní Safari. Dnes je ovšem Opera Mini konečně oficiálně dostupnou aplikací pro iPhone a obrovský zájem o její stažení z AppStore ukazuje, že určitě má šanci se na této platformě prosadit a jít po krku výchozímu Safari. Jen za první den Opera Mini zaznamenala přes milion stažení z AppStore a vévodí statistikám aktuálně nejstahovanějších produktů.

Uživatelé iPhonu dnes mají možnost volby a jak dokazují čísla, jsou dychtiví prozkoumat nové a rychlejší způsoby jak surfovat po webu na iPhonu, uvedl Lars Boilesen, CEO společnosti Opera Software. Počáteční uživatelský zájem je ale do značné míry podpořen mediální masáží. Klíčové bude, jestli si Opera Mini uživatele udrží. K tomu by ji mohla pomoci i kompresní technologie, která je třeba v České republice při stavu zdejších 3G sítí opravdu zásadní funkcí. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).