Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Operátoři spouští nejrychlejší LTE. Zatím ale nejsou mobily na vyzkoušení od lahvon - To je tedy s prominutím fyzikálně nesmysl. A...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 7. 2014 1:06

    lahvon

    To je tedy s prominutím fyzikálně nesmysl. A tvrdit to může jen marketingové oddělení operátorů. :)

    Dokud budou platit fyzikální zákony u sdíleného rádiového pásma, tak bude existovat FUP v podobě datových limitů.
    A dokud budou existovat datové limity, tak nebude a nemůže bezdrátová služba suplovat kabelové připojení.

    Si zkuste na takové službě pustit iVysílání v HD, nebo delší dobu poslouchat streamovanou hudbu. Dost brzy zjistíte, proč o tom píšu.

    Na to mobilní služba fakt alespoň zatím vhodná není. Zatím tak maximálně na chalupu, kde přes to člověk funguje občas a nedělá velké datové toky.

  • 7. 7. 2014 13:32

    lahvon

    On by zakopat šel, ale málokomu se chce, kor z velkých firem, když návratnost investice není do 2 - 3 let, aby to tak nepokazilo manažerské odměny a nešouplo to odměny až příštímu managementu.

    A nebo bychom si měli přiznat, že kabely v zemi jsou sice hezčí na pohled, ale země kde není problém kabely tahat po fasádách domů a po sloupech vedení na ulici, mají o to snažší a levnější zakabelování.

    Když pominu země typu Mexiko, kde je skoro až turistckou atrakcí, vyfotit si sloup ze kterého se ma malém městě rozbíhá 200 kabelů do všech směrů a ta neuspořádanost je vlastně krásná, tak i třeba v takovém Dublinu v centru města je vidět, jak tam kabely tahají po barácích po fasádě nad prvním nadzemním podlažím. Sice to není žádná velká krása, ale asi je to funkční.

  • 7. 7. 2014 15:04

    P2010 (neregistrovaný)

    Ono by stacilo prednostne vyuzit ty, co jeste natahali "zli komuniste". Jsou zeme, kde ma telekomunikacni urad pravo naridit operatorum (kterym se to "nevyplati") zridit Micro/DSLAM tam kde je zastavba a zajem, aby se zvysila dostupnost.

    Po baracich to maji natazene treba i v Japonsku nebo Portugalsku. Tam ostatne zadne lesy polofunkcnich wifi hruz v novostabach neexistuji.

    Rekl bych ze CR je v tomto vetsi atrakce nez zminene zeme. Zvlaste kdyz zkousite nekomu v zahranici vysvetlit, ze v novostabe v Praze v roce 2014 az 20xx patrne nikdy nebude pouzitelne internetove pripojeni.

  • 6. 7. 2014 0:37

    Trident (neregistrovaný)

    O mobily ani tak nejde. LTE ma slouzit jako bezdratove xDSL tam kde nejsou draty. Proto je otazka telefonu nepodstatna. Momentalne se pouzivaji fixni modemy.

  • 6. 7. 2014 23:20

    P2010 (neregistrovaný)

    Jenze v CR je ten zakladni problem, ze proste nejde do zeme zakopat kabel. Tak se stale hledaji nesmyslna bezdratova reseni, ktere jsou samozrejme k nicemu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).