Hlavní navigace

Otazníky ohledně licence Windows Vista objasneny

3. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Windows Vista vedle jiných změn přinášejí upravenou licenci, jejíž některé pasáže vyvolaly před časem rozruch. Nakonec to nebude se změnami v licenci tak drastické, jak se původně mohlo někomu zdát. Ve vyjádření dodaném společností CoLin zastupující Microsoft stojí: Je možné odinstalovat Windows Vista z jednoho počítače a nainstalovat operační systém na nový počítač nebo na upgradovaný počítač. Možnost neomezeného počtu instalací Windows Vista, vždy aktuálně na jednom počítači, platí jen pro…

Windows Vista vedle jiných změn přinášejí upravenou licenci, jejíž některé pasáže vyvolaly před časem rozruch. Nakonec to nebude se změnami v licenci tak drastické, jak se původně mohlo někomu zdát.

Ve vyjádření dodaném společností CoLin zastupující Microsoft stojí: Je možné odinstalovat Windows Vista z jednoho počítače a nainstalovat operační systém na nový počítač nebo na upgradovaný počítač. Možnost neomezeného počtu instalací Windows Vista, vždy aktuálně na jednom počítači, platí jen pro uživatele, který si zakoupil Windows Vista poprvé. Převod licence na někoho jiného než prvního uživatele je i nadále možný jen jednou. Není ale možné mít Windows Vista s jednou platnou licencí nainstalované současně na více počítačích. Před novou instalací je vždy nutné Windows Vista z původního počítače odinstalovat nebo smazat. Tato změna se týká pouze „krabicové“ verze Windows Vista, nikoliv cenově zvýhodněné OEM verze. Microsoft se pro tuto změnu rozhodl i díky reakcím zákazníků a odborné komunity.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).