Hlavní navigace

Uživatelé Opery Mini často navštěvují sociální sítě

27. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Opera Software nedávno zveřejnila zajímavé statistiky týkající se bezplatného J2ME prohlížeče Opera Mini pro mobilní telefony za první čtvrtletí tohoto roku. Například vyšlo najevo, že globálně čtyřicet procent provozu představují návštěvy sociálních sítí. V některých zemích, jako jsou třeba Spojené státy, jde až o šedesát procent. O 77 procent veškerého provozu se postaraly klasické webové stránky. Zbytek provozu připadl na WAP a servery s doménou .mobi, kde musí být weby…

Společnost Opera Software nedávno zveřejnila zajímavé statistiky týkající se bezplatného J2ME prohlížeče Opera Mini pro mobilní telefony za první čtvrtletí tohoto roku. Například vyšlo najevo, že globálně čtyřicet procent provozu představují návštěvy sociálních sítí. V některých zemích, jako jsou třeba Spojené státy, jde až o šedesát procent. O 77 procent veškerého provozu se postaraly klasické webové stránky. Zbytek provozu připadl na WAP a servery s doménou .mobi, kde musí být weby optimalizované speciálně pro mobilní zařízení.

V březnu tohoto roku Operu Mini aktivně používalo 11,8 milionů lidí po celém světě. Od roku 2006 si nejoblíbenější mobilní prohlížeč současnosti stáhlo a vyzkoušelo přes 44 milionů lidí. V březnu si uživatelé Opery Mini prohlédli 2,4 miliardy stránek. V prvních třech měsících roku 2008 počet zobrazených stránek přes Operu Mini stoupl téměř o 57 procent ve srovnání s posledním čtvrtletím roku předešlého. (Opera Software)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).