Hlavní navigace

Oznámí Microsoft na MIX10 podporu pro SVG a canvas v Internet Exploreru 9?

5. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Konference MIX 2010 (resp. MIX10) se kvapem blíží a chystaný webový prohlížeč Internet Explorer 9 je jedním z nejočekávanějších témat. Poprvé se Microsoft o nové verzi svého prohlížeče oficiálně rozpovídal loni na podzim v rámci konference PDC 2009. O tom více v dřívějším článku Představený Internet Explorer 9: o rychlosti a standardech. Stále se však vznášejí ve vzduchu velké otazníky. Ty největší se zřejmě týkají podpory webových standardů, kde se pořád najdou rezervy. Microsoft se například…

Konference MIX 2010 (resp. MIX10) se kvapem blíží a chystaný webový prohlížeč Internet Explorer 9 je jedním z nejočekávanějších témat. Poprvé se Microsoft o nové verzi svého prohlížeče oficiálně rozpovídal loni na podzim v rámci konference PDC 2009. O tom více v dřívějším článku Představený Internet Explorer 9: o rychlosti a standardech. Stále se však vznášejí ve vzduchu velké otazníky. Ty největší se zřejmě týkají podpory webových standardů, kde se pořád najdou rezervy. Microsoft se například nedávno stal členem pracovní skupiny SVG při W3C, ale stále jasně neřekl, jestli SVG bude nový Internet Explorer 9 podporovat. Někteří odborníci sledující poslední počínání Microsoftu však odhadují, že oficiální oznámení podpory tohoto vektorového grafického formátu založeného na XML je pouhou formalitou.

K této formalitě by mohlo dojít přímo na MIX10, kde je na programu přednáška SVG: The Past, Present and Future of Vector Graphics for the Web. Za W3C na ní vystoupí Join Doug Schepers, Microsoft bude reprezentovat Patrick Dengler. V plánu je také workshop HTML5 Now: The Future of Web Markup Today. Povede jej Molly Holzschlag, která má lví podíl na pozměněném přístupu Microsoftu k webovým standardům. Microsoft se k HTML 5 hlásí, ale pořád není úplně jasné, co z něj Internet Explorer 9 nabídne nového. V tuto chvíli je nejpravděpodobnější podpora pro canvas. (Neowin.net)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).