Hlavní navigace

Padělek značkových sluchátek na Vykupto.cz. Prověřujte, co kupujete [AKTUALIZOVÁNO]

28. 6. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Stylová sluchátka Button" za 159 Kč jsou na Vykupto označena jako původem od „japonské značky Audio-Technica“. Ve skutečnosti jde o čínský padělek, který stojí mírně přes 3 dolary.

Stylová sluchátka Button na Vykupto.cz si můžete koupit za 159 Kč. Nebo taky eventuálně za 3,28 USD v původním čínském obchodě coby New Ladies ATH-FW3 Button Headset Headphones Drop Shipping Item. Zatímco čínský obchod netvrdí, že by šlo o originál japonského výrobce Audio Technica, Vykupto.cz to tvrdí. Původní výrobce navíc tato sluchátka už neprodává a jejich cena byla 49,95 USD.

SOUVISEJÍCI: Vykupto prodává pandělky! z reportáže TV NOVA. 

Na Vykupto.cz se tento padělek objevil prostřednictvím prodejce označeného jako Ferchad s.r.o., Křižíkova 1377, 738 01, Frýdek Místek (kontakt Tomáš Kuča, info@ferchad.cz a 552 341 784). Ve skutečnosti je uvedené www.ferchad.cz přesměrované na obchod www.tojebajo.cz a předmětná sluchátka tam najdete za 299 Kč. Zajímavé může být, že Tojebájo.cz se nesnaží je vydávat za originál, zatímco na Vykupto.cz k tomu dochází.

Na Tojebájo.cz najdete samozřejmě i další podobně charakteristický sortiment – například si tam za 89 Kč můžete koupit napodobeninu brýlí Ray Ban. Ty samozřejmě v originále stojí 130 USD. A v Číně je možné získat za ani ne dolar. Tojebájo.cz ale tuto napodobeninu také nijak s původní značkou nespojuje.

Co říká Vykupto.cz na prodej padělku?

Upozornění na prodej tohoto padělku dorazilo do redakce včera a autor také dodává, že Vykupto.cz na problém upozornil:

V cca 15:20 jsem upozornil Vykupto.cz v diskuzi pod předmětem, že by se mohlo jednat o padělek. Když jsem se po cca čtvrt hodině díval zpět na web, zda mi někdo odpověděl, všiml jsem si, že můj příspěvek není veřejně vidět a vidím ho jen já sám. Nyní, po cca hodině od příspěvku, stále žádná reakce. 

V diskuzi pod brýlemi dotaz skutečně veřejně vidět není, takže byl Vykupto.cz skryt. Což je s ohledem na upozornění na prodej padělku pochopitelné, ale zcela určitě to není správná reakce.

Vykupto.cz samozřejmě „Stylová sluchátka Button“ prodávat může, ovšem pouze za předpokladu, že je nebude označovat jako za výrobek „japonské značky Audio-Technica“. Je samozřejmě možné, že jim doprovodné texty dodal dodavatel. Ten je ale dostatečně zkušený a na svém webu prodávané padělky, kopie a napodobeniny za originály neoznačuje.

Vykupto.cz každopádně na svých stránkách uvádí „Ručíme za dodavatele této slevy“, takže se můžeme vrátit k původnímu tématu. Jak je možné, že Vykupto.cz prodává padělek. A proč ho prodává i nadále v okamžiku, kdy na to bylo jasně upozorněno.

Vyjádření Vykupto.cz :

Dobrý den, pane Dočekale,

děkuji za Váš email s upozorněním. Nabídku jsme z preventivních důvodů ihned ukončili a celou záležitost pečlivě prověříme.

V případě, že se podezření ukáže jako pravdivé, jsme samozřejmě připraveni všem zákazníkům vrátit peníze.

S pozdravem
Martin Lošťák

Dodatek 15:30, aktuální vyjádření Vykupto.cz 

Vážený pane Dočekale,

rozhodli jsme se, že 26 zákazníkům, kteří si sluchátka Button na Vykupto.cz objednali, ihned vrátíme peníze, protože získání dodatečných písemností o pravosti sluchátek od našeho dodavatele může trvat delší dobu. 

Těmto zákazníkům se velmi omlouváme za způsobené komplikace a rádi bychom jim nabídli malou náplast v podobě ​kredit​u ve výši 100 Kč​ na nákupy na Vykupto.cz.

Rádi bychom všechny naše zákazníky ujistili, že děláme maximum pro to, abychom včas odhalili podobné případy a budeme rádi, pokud nás na to naši zákazníci případě upozorní. Zároveň jsme udělali opatření, která povedou k tomu, že na podobné podněty od uživatelů bude naše podpora reagovat rychleji. Zároveň bychom Vás chtěli ujistit, že obsah popisku výrobku jsme získali od našeho dodavatele. 

Martin Lošťák

UX DAy - tip 2

 DODATEK –  29. června 2013

„Stránka neexistuje“ je to, co se dozvíte u dodavatele. Ferchad s.r.o. nejprve sliboval dodat doklad dokazující pravost zboží. Nestalo se tak, zboží zmizelo z jeho nabídky. Co se dalších napodobenin v nabídce týče, tak ty stále zůstávají. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).