Hlavní navigace

Palm si zavařil u USB-IF, Apple prý nedělá nic špatného

25. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už od nás víte, že Apple v létě vydal aktualizované multimediální centrum iTunes, které blokuje spolupráci s komunikátorem Palm Pre. Chtěl tak zamezit tomu, aby komunikátor Palm Pre byl schopen synchronizace s iTunes podobně jako iPhone a iPod. Ve vzduchu visel antimonopolní spor, protože Apple si podobně svůj píseček nechránil zdaleka poprvé a přitom v oblasti online prodeje hudby má velmi významné postavení. Ostatně ani na poli přenosných přehrávačů není zrovna malým hráčem, spíše naopak.…

Už od nás víte, že Apple v létě vydal aktualizované multimediální centrum iTunes, které blokuje spolupráci s komunikátorem Palm Pre. Chtěl tak zamezit tomu, aby komunikátor Palm Pre byl schopen synchronizace s iTunes podobně jako iPhone a iPod. Ve vzduchu visel antimonopolní spor, protože Apple si podobně svůj píseček nechránil zdaleka poprvé a přitom v oblasti online prodeje hudby má velmi významné postavení. Ostatně ani na poli přenosných přehrávačů není zrovna malým hráčem, spíše naopak. Jenže zatím se zdá, že to bude naopak Palm, který bude muset vysvětlovat své chování. Skupina USB Implementers Forum (USB-IF) se postavila za Apple, který prý blokováním konkurenčních zařízení nedělá nic špatného.

Neohrožuje prý ani konkurenční prostředí na trhu. Pozornost USB-IF se obrátila naopak na Palm, který má nyní vysvětlovat své praktiky. Je prý možné, že se dopustil porušení podmínek členství v USB-IF, když se jeho Palm Pre maskoval jako zařízení Applu, aby mohl spolupracovat s iTunes. Traci Donnell, tedy výkonný ředitel USB-IF, nyní však nechce upřesňovat jaké následky by pro Palm eventuální prokázané provinění mohlo mít. (Yahoo Tech)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).