Hlavní navigace

Názor k článku Paul Vixie: Otevřenost internetu nás tráví, firmy vyrábějí šunty od lupa.cz jsou už jako čučkaři - Predne musim deklarovat, ze pan Vixie je legenda....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2016 10:54

    lupa.cz jsou už jako čučkaři

    Predne musim deklarovat, ze pan Vixie je legenda. Ale soucasne neni neomylny ani vsevedouci - ostatne jako nikdo, zadny clovek nedokaze pojmout vedeni vsehomira. S trochou ironie toho urcite musi vedet napriklad hodne o cybersecurity, kdyz stoji za tak takovymi produkty jako BIND nebo Sendmail.

    Jeho nazor na tajne sluzby je typicky americky, ovsem bez znalosti realii. Byla to CIA a jeji klamaci oddeleni, ktere zpusobilo zatim jedno z nejvetsich ohrozeni bezpecnosti, a to prave s ponorkami ve vodach na severu Evropy. Bylo to obdobi pana Palmeho, ktery skoncil dost nestastne. Slaby reprizovany odvar byl na repertoaru v poslednich dvou letech bez valnych ovaci publika. Je hezke, ze pan Vixie priznava, ze (jako obcan USA) vi o CIA velmi malo. Pak ale nevim, proc se pousti do uvah, ktere predvedl ve svem rozhovoru. Uz jen nazor "Pokud jsou lidé, kteří mají (potrebnou pozici), a říkají, že je pro veřejnost lepší nevědět, respektuji to" me vede k otazce, jestli plne chape dusledky.

    Pan Vixie povazuje za normalni, ze nejaka americka firma a americka tajna firma dodavaji zakaznikum defektni sitove prvky. Z pohledu zakaznika me nezajima kdo to tam da, nebo kdo na koho svali vinu. S jeho nazorem se tedy kategoricky neztotoznuji. Ve vysledku to totiz nastavuje standard, ze kazdy vyrobce tak ci onak umoznuje zadni vratka pro hochy, se kterymi mluvi.

    Z rozhovoru jsem nepochopil, proc je cinsky firewall blokatorem ekonomickeho rustu v Cine. Cina potrebuje predevsim re-orientaci na vnitrni trh a tam je firewall nejspis nijak neomezuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).