Hlavní navigace

Peking otevřel olympijské press centrum

10. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
10. 7. 2008

Letos v srpnu by se mělo do čínského Pekingu sjet na pětadvacet tisíc novinářů, kterým bude k dispozici nové press centrum hned vedle olympijského parku. Bylo otevřeno v úterý a pojme téměř šest tisíc publicistů. Konkrétně jde o 5.600 a zázemí tu najdou jak televizní, tak i rozhlasoví reportéři a zaměstnanci tištěných a elektronických médií, informovala agentura DPA. Čina navíc slibuje, že nebude novinářům omezovat ani přístup k internetu, který je zde jinak cenzurován vládou a úřady.

Organizační výbor BOCOG také popřel, že by štáby nemohly z náměstí Ťiang Ce-mina přenášet žádné živé obrázky. Budova press centra, která se rozkládá na neuvěřitelných dvaašedesáti tisících metrech čtverečních, nabídne vedle klasického zázemí také kadeřnictví, poštu a masážní salon. K dispozici pak bude novinářům na tři tisíce dobrovolníků. Na svobodu projevu by měli dohlížet také dohlížet nestranní pozorovatelé.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).