Hlavní navigace

Personální „rošáda“ završena: Adam Javůrek nastupuje do Českého rozhlasu

30. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po odchodu z vydavatelství Economia bude Javůrek pomáhat veřejnoprávnímu rozhlasu s využíváním nových médií.

Když se Český rozhlas nedávno jednoho experta na nová média poněkud podivně zbavil, odešel Filip Rožánek do vydavatelství Economia. To shodou okolností na konci června opustil editor inovací Adam Javůrek, (profil na LinkedIn), který pro změnu od začátku srpna nastupuje ve veřejnoprávním rozhlase.  

Vypadá to skoro jako domluvená personální rošáda, ale podle informací Lupy šlo o dva na sobě zcela nezávislé přestupy. 

Javůrek se od pátku stane zaměstnancem Centra zpravodajství (Rožánek přitom spadal pod sekci strategického rozvoje, kterou rozhlas v červnu rozpusil mezi jiná oddělení).

„Budu pomáhat s využíváním nových médií pro zpravodajství Českého rozhlasu a budu dělat multimediální tréninky redaktorů Centra zpravodajství,“ popisuje svou novou roli.

BRAND24

Rozhlas má na internetu velké plány – nedávno oznámil, že bude na webu vysílat kompletní přenosy utkání české fotbalové ligy a chce se také začít věnovat datové žurnalistice.

Adam Javůrek v Economii působil od začátku roku 2013, kdy vydavatelství začalo budovat tým vývojářů a expertů na inovace. Po změnách, které přišly po akvizici Centrum Holdings, ale z týmu nezbyl kámen na kameni a většina jeho členů už ve vydavatelství nepracuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).