Hlavní navigace

Názor k článku Petr "Pixy" Staníček: Příští dějství Apple vs. Microsoft? Zajímavé časy od Hloupý Nemouš. - Myslím, že oba systémy jsou na tom stejně....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 8. 2012 12:59

    Hloupý Nemouš. (neregistrovaný)

    Myslím, že oba systémy jsou na tom stejně. Jsou obětí šílených managorů, kteří se snaží do jednoho hrnce dát víc druhů polévky.

    Prostě ať na přibližně stejném jádru udělají operační systém pro IT lidi (s podporou slušného terminálového emulátoru, mocné příkazové řádky), pro Designery (dobrá kalibrace barev, slušná podpora i high-end tiskových zařízení) a nebo třeba pro lidi doma. K tomu všemu, jako přídavný balík, funkčnosti pro notebooky (a tablety) - napájecí management + dobíjení, mobilní internet a kdoví co ještě. Sólo jsou samozřejmě vysoce mobilní platformy (Telefony, přehrávače a pod), které navíc běží na zcela jiném HW.

    Kdysi dávno IBM pro PC definovalo standard na DOSové aplikace (který fungoval i v dnes už zapomenutém OS/2). Klávesy byly definovány stejně. Člověk věděl, že F2 vám uloží práci a ... (doplňte sami).

    Dnes si vezmete aplikaci, která se chová jinak, než ostatní. Kdyby aspoň byla možnost definovat vlastní klávesy, ale to nejde. Takže jste v každém systému zmatení jak včela zjara a přemýšlíte, co máte zmáčknout. Pan Neff psal (asi před desíti lety), že nesnáší MS Word, protože pořád musí předělávat pravou ruku z klávesnice na myš a nazpět. Profesionální systém si představuji tak, že se v něm budu věnovat své práci a ne, že budu přemýšlet v jakém jsem programu a co mám zmáčknout.... Program pro profesionály musí být ovladatelný pohodlně (nikoliv jednoduše - to jsou dvě věci). Jinak to je opravdu jak u bláznů na střeše...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).