Hlavní navigace

Názor k článku Petr "Pixy" Staníček: Příští dějství Apple vs. Microsoft? Zajímavé časy od Buduj flame, posílíš mír - Toto vyjádření je nepřesné, až bych řekl úplně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2012 15:51

    Buduj flame, posílíš mír (neregistrovaný)

    Toto vyjádření je nepřesné, až bych řekl úplně zcestné. Docela rád bych si nechal do češtiny přeložit tu část „na linuxu existuje mnoho...“. Linux jako takový je otevřený. Klíčové komponenty distribucí jsou otevřené. Hromada distribucí je složených kompletně z otevřeného kódu od jádra až po aplikace.

    Aha, už chápu to nedorozumění. Vy chápete na linuxu = přímo v distribuci. Ale tahle diskuze začala jinak. Začala o programování aplikací, které na tom OS běží. Takže já jsem v tomto pokračoval a bavím se o vývoji aplikací pod linux - kde je uzavřených řešení mnoho - namátkou většina profesionálních balíků na cokoliv (jako MATLAB).

    Jednak se to nijak nevylučuje. A jednak musím říct, že dobrá dokumentace je často nedosažitelný luxus, právě pokud se používají komponenty od bůhvíkoho.

    Ach bože. Jistě, že se to nevylučuje. Psal jsem, že se v praxi vyskytují všechny čtyři možnosti výborná dokumentace ano/ne a otevřené zdrojáky ano/ne.
    A výborná dokumentace nedosažitelný luxus není. A pokud inteligentně použiji uzavřenou komponentu do svého SW, tak to nijak neovlivní moji schopnost vyrobit výbornou dokumentaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).