Hlavní navigace

Petr Pobořil: IPTV má budoucnost pouze v optice až do domu

20. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnes na našem sesterském serveru DigiZone.cz vyšel rozhovor s Petrem Pobořilem, ředitelem a jednatelem společnosti Mattes AD provozující mimo jiné IPTV službu 802.tv. Právě IPTV je rozhovor věnován. IPTV je hodně pěkná platforma, umožňuje spoustu služeb, které jsou založeny na interaktivitě. Surfování po Internetu, tím pádem jakoukoli internetovou aplikaci, přístup na bankovní účet, vzdálené nahrávání pořadů, které chci sledovat, třeba když jsem odjel na dovolenou a zapomněl jsem nastavit set…

Dnes na našem sesterském serveru DigiZone.cz vyšel rozhovor s Petrem Pobořilem, ředitelem a jednatelem společnosti Mattes AD provozující mimo jiné IPTV službu 802.tv. Právě IPTV je rozhovor věnován. IPTV je hodně pěkná platforma, umožňuje spoustu služeb, které jsou založeny na interaktivitě. Surfování po Internetu, tím pádem jakoukoli internetovou aplikaci, přístup na bankovní účet, vzdálené nahrávání pořadů, které chci sledovat, třeba když jsem odjel na dovolenou a zapomněl jsem nastavit set-top-box, vypočítává Petr Pobořil výhody IPTV technologie.

Problém však vidí v zastaralé infrastruktuře. IPTV po drátech nemá budoucnost. Přiznejme si, že jsme rádi, že po něm běhá Internet a hlasové služby, ale do toho ještě televizní stream? Myslím si, že to není zrovna vhodná fyzická vrstva pro IPTV. Jednoznačně prosazuji optické přístupové sítě přímo do domácností. Měla by tu být maximální snaha pokrýt Českou republiku optickým kabelem, říká ředitel společnosti Mattes AD. Více ve výše odkazovaném rozhovoru. Řeč přišla i na autorské poplatky, legislativní paradoxy nebo rozvoj HDTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).