Hlavní navigace

Phinshingový útok na klienty Raiffeisenbank

5. 1. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Klienti Raiffeisenbank se stali terči phishingových útoků. Upozornila na ně sama jmenovaná banka, aby varovala veřejnost. Útoky tentokrát zřejmě nebyly příliš povedené, protože naštěstí nenašly žádnou oběť. Pro ČTK to alespoň uvedl mluvčí banky Tomáš Kofroň. Rádi bychom Vás upozornili, že Raiffeisenbank nikdy neoslovuje své klienty prostřednictvím mailu s žádostí o poskytnutí jakýchkoli citlivých dat umožňující přístup k Vašemu účtu. Na podobné maily proto nikdy nereagujte, případně o podobných…

Klienti Raiffeisenbank se stali terči phishingových útoků. Upozornila na ně sama jmenovaná banka, aby varovala veřejnost. Útoky tentokrát zřejmě nebyly příliš povedené, protože naštěstí nenašly žádnou oběť. Pro ČTK to alespoň uvedl mluvčí banky Tomáš Kofroň.

Rádi bychom Vás upozornili, že Raiffeisenbank nikdy neoslovuje své klienty prostřednictvím mailu s žádostí o poskytnutí jakýchkoli citlivých dat umožňující přístup k Vašemu účtu. Na podobné maily proto nikdy nereagujte, případně o podobných mailech informujte banku na standardních kontaktních adresách nebo přeposláním mailu na adresu phishing.repor­t@rb.cz, uvádí Raiffeisenbank na svém webu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).