Hlavní navigace

Phishingové snahy o krádeže stránek na Facebooku pokračují

21. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aplikace, na kterou vás zpráva odvede, je velmi originální a jenom těžko si lze představit, že by někdo mohl něco takového vyplnit a odeslat.

Pokud máte na Facebooku firemní stránku, tak jste se již možná setkali se zprávou od uživatele „Marki Zuckierber“, ve které vás varuje, že vám Facebook zablokuje účet a chce po vás, abyste „ověřili“, kdo jste. Odkaz vede na aplikaci na Facebooku, jejímž prostřednictvím nic neověříte, ale přijdete o práva k vaší stránce.

Dear Facebook User,

Your account is disabled in 48h After reviewing your page activity, it was determined that you were in violation of our Terms of Service. We have provided a warning to you via email, but you have not responded to our notification. Therefore, your account might be permanently suspended.

Please verify your account on the link below. This would indicate that your Page does not have a violation on our Terms of Service. We will immediately review your account activity, and we will notify you again via email about 48h.

Verify your account at the link:

------------------------------------------- https://apps.facebook.com/ve­rified_pagess -------------------------------------------

BRAND24

Thank you, Facebook Team

Aplikace, na kterou vás zpráva odvede, je velmi originální a jenom těžko si lze představit, že by někdo skutečně používající mozek mohl něco takového vyplnit a odeslat. Ale jak známo, phishing na některé jedince vždy spolehlivě zabírá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).