Hlavní navigace

Picasa Web Albums: lepší správa spřátelených uživatelů

Jiří Macich ml.

Google u své služby Picasa Web Albums pomalu dotahuje jistý komunitní deficit a postupně vylepšuje funkce pro budování sociálních sítí mezi jednotlivými uživateli tohoto veřejného webového fotoalba. Například na kartě Oblíbené přibyla stránka Příznivci, kde lze nalézt přehledný výpis uživatelů, kteří si vaše album přidali mezi oblíbené. Novinkou, po které někteří uživatelé dlouho volali, je lepší správa přístupu uživatelů. Ne vždy se vám totiž musí líbit, že si vás někdo přidal mezi oblíbené.…

Google u své služby Picasa Web Albums pomalu dotahuje jistý komunitní deficit a postupně vylepšuje funkce pro budování sociálních sítí mezi jednotlivými uživateli tohoto veřejného webového fotoalba. Například na kartě Oblíbené přibyla stránka Příznivci, kde lze nalézt přehledný výpis uživatelů, kteří si vaše album přidali mezi oblíbené. Novinkou, po které někteří uživatelé dlouho volali, je lepší správa přístupu uživatelů. Ne vždy se vám totiž musí líbit, že si vás někdo přidal mezi oblíbené. Pro tento případ je tu nyní funkce pro blokování uživatele. Takový blokovaný uživatel už nemůže k vašim fotkám přidávat komentáře nebo si nechávat posílat oznámení o aktualizaci vašich alb.

Lze se tak zbavit různých spammerů a jiných podivných existencí, které se na uživatele nalepily. Nadále je samozřejmě možné využít tří stupňů nastavení zpřístupnění složky (alba). Kromě volně přístupných alb a alb přístupných jen přes speciální odkaz (ten lze poslat třeba jako součást e-mailové pozvánky) je možné album odemknout jen pro jmenovitě vybrané uživatele. (Google Photos Blog)

Našli jste v článku chybu?