Hlavní navigace

Pilulka bratří Kasů získala desítky milionů, bude otevírat kamenné pobočky

27. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zakladatelé skupiny firem kolem online lékárny Pilulka chtějí investici použít na vybudování maloobchodní sítě. Dál zůstávají majoritními vlastníky.

Za investici „v řádu desítek milionů korun“ Petr a Martin Kasové prodali 16,7 % minoritní podíl ve skupině firem kolem Piluka.cz. Novým podílníkem je investiční firma Wood & Company Financial Services, informoval Martin Kasa v tiskové zprávě. Holding zároveň navýšil základní kapitál.

Skupina sestává z pěti firem: zastřešující akciovky Pilulka Lékárny a.s. provozující kamenné lékárny, firmy Piluka Distribuce, která je farmaceutickým distributorem a řídí e-shopy Pilulka.cz a Pilulka.sk, společností CoPharm a Top Farma, které v České republice a na Slovensku spravují sdružení nezávislých lékáren a provozují systém na správu dodávek farmaceutického zboží do nemocnic. A společnosti Pharm Delivery, která se zaměřuje na dodávky zdravotnického materiálu do domácností.

Pilulka.cz loňský rok končila s 81 partnerskými lékárnami a pro doručování zboží začala využívat i výdejní místa Zásilkovny. Na konci roku se měsíční obrat internetové lékárny vyšplhal na 10,5 milionů Kč, letos se firma chce dostat na trojnásobek. Přímé tržby skupiny mají v roce 2015 dosáhnout řádu stovek milionů korun.

BRAND24

„V následujících letech se chceme zaměřit na vybudování husté maloobchodní sítě růžových lékáren Pilulka, být jedničkou v internetovém lékárenství v Čechách i na Slovensku a koordinovat významnou část distribuce léčiv do nezávislých lékáren a nemocnic,“ nastiňuje plány skupiny Martin Kasa.

Současnou investicí to podle něj nekončí, Pilulka hledá další peníze. „V budoucnu počítáme s dalším kolem investic,“ dodává Kasa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).