Hlavní navigace

Názor k článku Piráti a Svobodní odmítají cenzuru kvůli údajnému boji proti hazardu od Ten z … - Google je soukromá společnost. Poskytuje nějaké služby. Je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 6. 2011 10:33

    Ten z … (neregistrovaný)

    Google je soukromá společnost. Poskytuje nějaké služby. Je čistě na ní, jaké služby a v jaké kvalitě bude poskytovat. Vy jste ten poslední, kdo by měl Googlu něco nařizovat. Pokud se vám služby této společnosti nelíbí, nevyužívejte jich, konkurence existuje. Jestli Google něco cenzuruje, pak to dělá buďto ze své vlastní vůle, na což má nezpochybnitelné právo (je to její služba, její majetek a může si s ním nakládat, jak uzná za vhodné), anebo na základě nějaké legislativy a pak to prostě dělá proto, že je mu to nařízeno shora a Google se rozhodl uposlechnout, protože je to pro něj výhodnější než proti tomu třeba bojovat.

    Cenzura internetu, jakou se snaží zavést Farský, by měla reálný dopad na všechny poskytovatele připojení k internetu, mobilní operátory, televizná stanice či provozovatele serverů s diskuzemi. Byli bychom tu uzamčeni, nebyla by možnost se z toho vymanit, za každé obejití by nesl odpovědnost poskytovatel, protože zákon je napsán tak, aby bylo i obejití možné pokutovat (uživatel obešel, tudíž poskytovatel nezajistil => pokuta).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).