Hlavní navigace

Podívejte se na českou podobu ballot screen

24. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přípravy na ballot screen vrcholí. Dostupná je již speciální webová stránka s prohlížeči na výběr, která se brzy bude zobrazovat uživatelům Windows XP, Windows Vista a Windows 7 ve speciálním okně informujícím o možnosti výběru prohlížeče. Prohlédnout si můžete i její českou verzi s popisky dodanými k jednotlivým prohlížečům. V praxi si tak lze ověřit, že seřazení prohlížečů je při každém zobrazení provedeno náhodně. Nejdříve se ale vždy zobrazuje hlavní pětka ve složení Internet Explorer,…

Přípravy na ballot screen vrcholí. Dostupná je již speciální webová stránka s prohlížeči na výběr, která se brzy bude zobrazovat uživatelům Windows XP, Windows Vista a Windows 7 ve speciálním okně informujícím o možnosti výběru prohlížeče. Prohlédnout si můžete i její českou verzi s popisky dodanými k jednotlivým prohlížečům. V praxi si tak lze ověřit, že seřazení prohlížečů je při každém zobrazení provedeno náhodně. Nejdříve se ale vždy zobrazuje hlavní pětka ve složení Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari a Opera.

Pokud by si chtěl uživatel vybrat z více prohlížečů, může si ještě prohlédnout rozšířenou nabídku, v níž figurují browsery Flock, Maxthon, Avant Browser, Flash Peak, K-Meleon, GreenBrowser a Sleipnir. Proč není v nabídce SeaMonkey? Kvůli tomu, že dle odsouhlasených pravidel nesmí být v nabídce dva prohlížeče ze stejné stáje. Tento balík je sice vyvíjen komunitou a s vývojem Firefoxu, resp. společností Mozilla Corporation, nemá mnoho společného, ale pravidla jsou patrně jasně dána, komentuje situaci Pavel Cvrček z Mozilla.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).