Hlavní navigace

Podle čeho vybírají ženy počítač?

27. 3. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pokud se domníváte, že výkon není pro ženy to hlavní, tak máte samozřejmě pravdu. Něžnější pohlaví vybírá podle úplně jiných parametrů. Vzhled hraje prim, proto na celé čáře vítězí designové notebooky, co pěkně pasují do značkových kabelek.
Jan Handl

Ilustrace: Nenad Vitas

Tento můj názor nemusíte bát vůbec vážně, protože vychází pouze z mojí zkušenosti a z jednoho náhodně zaslechnutého rozhovoru. Uznávám, na zobecňování je to moc málo podkladů, ale přesto si dovolím generalizovat, berte mě prosím s rezervou.

Dvě středoškolačky se baví v metru a probírají, jaký že je nejlepší počítač. Jak už to tak bývá, rozplývají se hlavně nad barvou a značkou. Poslouchal jsem 15 minut a za celou dobu nezazněl jediný rozumný argument, proč se blondýnce líbí její favorit a proč hnědovláska tvrdě bojuje za jinou značku, stejně tak „vystajlovanou“ (to je autentický výraz). Holky potřebovaly počítač do školy a hlavním hlediskem při rozhodování bylo, aby je kamarádky nepomluvily, že mají nějaký nemoderní krám.

A hlavně, počítač se musí hodit k oblečení. Když si pořizovat flashdisk, tak jedině ten krásný s asijským ornamentem. A kapacita? Ta nerozhoduje. Stejné je to s myší, ergonomii může vzít čert, hlavní je, aby se barva oblíbeného laku na nehty netřískala s barvou podložky a drátu. Ženy podle mého názoru berou počítač hlavně jako módní doplněk, ostatně stejně jako mnohé další věci (často do této kategorie věcí spadá i manžel).

Schválně si všímejte, jaké mají ženy počítače. Obvykle jsou to počítače krásné. Viděli jste někdy ženu či dívku s ošklivým počítačem? Pokud se výkon a krása sejdou v jednom, pak je všechno v pořádku. Když si ale žena vybere počítač jenom podle vzhledu, může nastat problém. Potíže s ovládáním totiž nevykompenzuje ani opravdu trendy barva a značka.

BRAND24

Dá se říci, že pro ženy je počítač pouze věc, která by měla hlavně slušet. Nějaké parametry? Nenechte se vysmát. Ale abych nebyl jednostranný, tak musím uznat, že znám spoustu žen, které se při výběru počítače neliší od mužů. Klidně si koupí nevzhlednou krabici, hlavně, že jde o nadupaný stroj. Ženy, o kterých jsem mluvil na začátku, ale stále tvoří drtivou většinu zákaznic. Monitor často používají jako zrcátko, takže pro ně alternativa jako matný displej nepřipadá v úvahu. Jak si za pomoci matného displeje namalovat rty, to nevymyslí ani ta nejlepší zlepšovatelka, prostě to nejde.

Pokud jsem vás, dámy, urazil, tak se omluvám. Cítíte-li se uraženy, tak se vás tento komentář netýká, jste normální. Pokud ale souhlasíte s tím, že barva je pro vás ten nejdůležitější parametr při výběru nového počítače, tak se neurážejte, prostě patříte k velké většině. K většině, která má počítač hlavně a zejména na ozdobu. To ostatní (tedy hlavně práce) se prostě nějak udělá a není to to nejdůležitější. Inu, proti gustu žádný dišputát…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného publicista, více informací najdete na LinkedIn. Na stránkách iNazor.net odkazuje na své články pro Lupu a další média. Ze všech vymožeností moderní doby má nejraději Twitter, zajímá ho historie a píše HistorieBlog.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).