Hlavní navigace

Podpora pro SOPA se vytrácí, vliv na to má i Barrack Obama

15. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová legislativa známá pod zkratkou SOPA má mírně ztíženou pozici. V sobotu se Bílý dům (Barrack Obama) k přijetí podobné legislativy vyjádřil odmítavě. While we believe that online piracy by foreign websites is a serious problem that requires a serious legislative response, we will not support legislation that reduces freedom of expression, increases cybersecurity risk, or undermines the dynamic, innovative global Internet.

Nová legislativa známá pod zkratkou SOPA má mírně ztíženou pozici. V sobotu se Bílý dům (Barrack Obama) k přijetí podobné legislativy vyjádřil odmítavě.

While we believe that online piracy by foreign websites is a serious problem that requires a serious legislative response, we will not support legislation that reduces freedom of expression, increases cybersecurity risk, or undermines the dynamic, innovative global Internet.

Bilý dům tak odmítá podporovat legislativu, která by omezila svobodu projevu, zvýšila míru nebezpečí u kybernetické bezpečnosti a podkopávala „dynamický, inovativní globální Internet“. SOPA měla problém „pirátství“ řešit hlavně na úrovni DNS, blokováním DNS požadavků na weby, které (teoreticky) měly porušovat autorský zákon. A mělo se to dít ještě předtím, než by o čemkoliv tomu podobném rozhodoval soud.

BRAND24

Rupert Murdoch na Twitteru, velmi pravděpodobně v reakci na aktuální dění okolo SOPA, obvinil Google z podpory Pirátství a strefil se i do Obamy.

Piracy leader is Google who streams movies free, sells advts around them. No wonder pouring millions into lobbying“  říká  @rupertmurdoch na Twitteru. a o chvíli předtím ještě říká: „So Obama has thrown in his lot with Silicon Valley paymasters who threaten all software creators with piracy, plain thievery. -

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).