Hlavní navigace

Podpora Windows XP stojí pětkrát tolik co podpora Windows 7

27. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pokud budete věřit studii od IDC, jsou Windows XP ve firmách celoročně pětkrát nákladnější, než Windows 7. Studie je součástí snahy Microsoftu přesvědčit (příliš velké) množství firem, aby opustili starou (ale z jejich pohledu stále dobrou) platformu a přešli na novější Windows. Microsoft svá Windows XP kompletně odepíše až v dubnu 2014, třináct let po uvedení na trh.

Pokud budete věřit studii od IDC, jsou Windows XP ve firmách celoročně pětkrát nákladnější, než Windows 7. Studie je součástí snahy Microsoftu přesvědčit (příliš velké) množství firem, aby opustili starou (ale z jejich pohledu stále dobrou) platformu a přešli na novější Windows. Microsoft svá Windows XP kompletně odepíše až v dubnu 2014, třináct let po uvedení na trh.

Podle studie používá 42 % uživatelů Windows mimo domácnosti stále používá Windows XP. A pokud bude pokračovat stávající trend přechodu na Windows 7, bude v roce 2014 na světě stále Windows XP v 14 % případů.

IDC uvádí, že na Windows XP je potřeba vynaložit ročně 13 hodin práce technické podpory na jeden počítač, u Windows 7 jde o 2.3 hodiny. A pokud tedy máte 230 počítačů s Windows 7, můžete ušetřit jednoho zaměstnance.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).