Hlavní navigace

Názor k článku Polemika: Každý patent je softwarový od martin - at: "Patenty - tedy nejen ty softwarové mají...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2004 14:31

    martin (neregistrovaný)
    at: "Patenty - tedy nejen ty softwarové mají pro společnost určitě přínos."

    Které a jaký?

    at:"Dále patenty samozřejmě představují právní prostředí pro jejich využívání"

    Kým? malý si to nemůže dovolit pro nedostatek peněz a velký pro udržení nezávyslosti na konkurenci. Profitují pouze právní odělení. Čím déle s spor vleče, tím lépe.

    at:"pokud budete nad něčím deset let bádát v koutě"

    ... tak jste ve světě SW v prd... . Musíte sledovat vývoj a využívat maximum poznatků v oboru a musí platit i to o vaší nezávylosti na konkurenci (viz výše). A sledovat poslední "trendy" (tj. jak co dělat nově a lépe) znamená čerpat z poznatků druhých a opět musí platit to o nezávyslosti na konkurenci...

    at:"Celý problém je ale v praktickém nastavení tohoto práva, které tak může být snadno zneužito těmi, kdo nové hodnoty vůbec nevytvářejí a jen s nimi obchodují."

    ano, celý problém je v nastolení práva a to moje by mělo mít hranice tam, kde začíná právo toho druhého. Bohužel se podoba práva v dněšním světě začíná vyjadřovat stále více s podobě "suma$".

    at:"Na řešení tohoto problému by měly být zainteresovány i velké firmy jako je Microsoft, protože ty jednoznačně na straně zneužívání patentového práva nestojí, jak ukázal případ maličké firmy EOLAS, vydírající Microsoft vysokými částkami za banální myšlenku."

    Microsoft doplatil (bohužel jen jednou) na "hada" kterého sám odchoval. Problém byl v selhání patentových právníků, kteří si "nepohlídali" díru ve svých (M$) patentech a někdo "šikovný" ji okamžitě využil (připomýná mi to kauzu LTO v naší domovině - vše bylo OK to okamžiku, kdy se na díře v zákonech začal živit někdo jiný krom vy"volených").
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).