Hlavní navigace

Poplatky za elektroniku budou až poloviční

28. 7. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Často kritizované poplatky z tiskáren a kopírek a dalších zařízení umožňujících kopírovat díla chráněná autorským zákonem klesnou oproti původním návrhům ve většině případů na polovinu. Dobrou zprávou je, že za mobilní telefony a MP3 přehrávače se nebude platit vůbec. Naopak u paměťových karet nebo CD/DVD médií poplatky zůstávají. Vyhlášku ještě musí schválit vláda. Dopad bude stejný jako u poplatků za elektroodpad, tedy minimální. Ale přibude další papírování," komentuje vyhlášku Radek…

Často kritizované poplatky z tiskáren a kopírek a dalších zařízení umožňujících kopírovat díla chráněná autorským zákonem klesnou oproti původním návrhům ve většině případů na polovinu. Dobrou zprávou je, že za mobilní telefony a MP3 přehrávače se nebude platit vůbec. Naopak u paměťových karet nebo CD/DVD médií poplatky zůstávají. Vyhlášku ještě musí schválit vláda. Dopad bude stejný jako u poplatků za elektroodpad, tedy minimální. Ale přibude další papírování," komentuje vyhlášku Radek Vychytil z české pobočky Motoroly, výrobce mobilních telefonů. (Aktuálně.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).