Hlavní navigace

Porazte bookmakery pomocí Internetu!

12. 9. 2005
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Řada uživatelů patří mezi příznivce mírného či většího hazardu v podobě kurzového sázení na sportovní utkání. Díky Internetu máte možnost získat nejen všechny potřebné statistické údaje, ale také velké množství aktuálních analýz na zápasy celého sportovního světa. Lupa se ponořila do internetových vod a vylovila pro vás pomůcky pro větší sázkařskou úspěšnost.
Stránky Lupy již tématice sázení na Internetu věnovaly několik řádků, např. dvoudílný článek Jak sázet s pomocí Internetu (první díl, druhý díl). Pokud jste si již vybrali svou oblíbenou sázkovou kancelář (nemusí být nutně internetová), můžete využít Sítě také k dosažení větší efektivity. Internet je přece nikdy nevysychajícím informačním zdrojem, takže v duchu hesla jedné nejmenované sázkové kanceláře „Změřte síly s našimi bookmakery!“ s chutí do toho.

Online zdroje nenabízejí pouze statistické údaje o již proběhnuvších utkáních, ale zprostředkovávají i hodnotné analýzy střetnutí nadcházejících. Někteří podnikavci si na poskytování „zaručených“ tipů vybudovali poměrně slušnou živnost, my se ovšem poohlédneme po analýzách a rádcích dostupných zdarma.

1. Volba dlouhodobé strategie
Pokud nejprve potřebujete poradit s výběrem vhodné sázkařské strategie, nasměrujte své kroky například na server Betting Systems, kde naleznete na tři desítky rozmanitých taktik. Podobně také na serveru BettingInfo máte k dispozici několik článků zabývajících se systémy sázení a užitečnou může být adekvátní sekce diskusního fóra na serveru Bettingadvice­.com. Patříte-li do skupiny lidí s čistě matematickým náhledem na danou problematiku, věnujte čas odborným akademickým pracem Football goal distributions and extremal statistics či Stochastic modelling of soccer match results [PDF, 281 kB].

2. Statistika nuda není aneb soutěže v číslech
Statistiky jednotlivých nejen fotbalových klání patří k základním zbraním v ruce sázkaře. Pozice obou soupeřů v tabulce, jejich úspěšnost doma a venku, střelecká produktivita, aktuální forma a psychické rozpoložení vydedukované z několika posledních zápasů – to je sázkařův fundament v honbě za vidinou rychlého zisku. Právě zmiňované informace nabízí například slovensky mluvící server BetBase.info, který svou užitečnost znásobuje sekcí Isté výhry. Díky jistým výhrám (původní anglické označení Sure bets) máte zisk skutečně zaručen. Systém funguje tak, že u každé sázkové příležitosti dojde k porovnání kurzů všech podporovaných sázkových kanceláří a výběru těch nejvyšších na jednotlivé tipy. Rozdíly ve výši kurzů pak zaručí jistý zisk – bohužel se většinou jedná pouze o jednotky procent a navíc musíte mít otevřen účet u mnoha internetových sázkových kanceláří najednou. Podobně založený výběr potkáte též na odpovídajících stránkách serveru OddsExchange.com.

Z řady dalších statistických serverů stojí za návštěvu zejména Soccerstats.com nebo Soccerbase.com. Utkání honosící se označením derby mají zvláštní příchuť a náboj již od pradávna, což může nejednoho tipaře dostat do úzkých – přehled takovýchto vyhecovaných utkání naleznete kupříkladu na stránkách serveru BettingAdvice.com nebo specializovaném serveru FootballDerbi­es.com.

BRAND24

3. Informace na stránkách jednotlivých klubů
Pokud chcete mít aktuální informace přímo od zdroje, pak jedno z nejlepších řešení představuje třebas návštěva oficiálních stránek jednotlivých klubů. Naleznete zde především fakta o zraněných hráčích, přestupech, sestavě a dění kolem klubu vůbec. Z česky komunikujících variant vyčnívá zejména rozcestník Vsadavyhraj.com, který zahrnuje odkazy na fotbalové, hokejové, basketbalové, házenkářské, volejbalové ligy a tenis. Sbírku statistik a odkazů na fotbalové kluby můžete také na serveru SoccerBot.com, řada linků však bohužel již není aktuální.

4. Quinta essentia – aktuální analýzy a předpovědi
Často mají nejvyšší užitnou hodnotu předpovědi na konkrétní utkání, které můžeme potkat ve dvou základních variantách. První z nich představují striktně matematické predikce automaticky vypočítané z dostupných statistik, do druhé skupiny pak spadají názory a analýzy jednotlivých tipařů. Z českých luhů a hájů stojí za zvláštní zmínku diskusní fórum serveru Tipovani.cz, kde to skutečně žije. Dalším významným počinem je adekvátní sekce na serveru Bethelp.com, v níž se soustředí analýzy a předpovědi na jednotlivá utkání z několika serverů najednou. Další relevantní odkazy jsme pro přehlednost shrnuli do následující tabulky:

1×2tip.com Slovenský server přinášející tipy a analýzy uživatelů. Obsahuje také články o tipování a odkazy na další zdroje.
Bettingadvice.com Denně aktualizovaný server obsahující podrobné analýzy z celého světa.
Come2bet.com Řada tipů na každý den, bohužel ale bez podrobných analýz.
Tipex.sk Slovenský server poskytující tipy na utkání, aktuální zprávy ze světa sportu a řadu dalších informací.
Tipovanie.com Další ze slovenských serverů, přináší takřka každodenní analýzy, diskuzi, odkazy apod.

Patří stránky se sportovní tématikou mezi vaše oblíbené?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je zástupcem šéfredaktora časopisu Computer, živě se zajímá o svět Windows, Internetu a nejen síťové bezpečnosti.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).