Hlavní navigace

Názor k článku Portál veřejné správy: první dojmy od RESPEKT před rokem pranýřoval - dnes na dodatek ke smlouvě mlčí - http://respekt.inway.cz/priloha/2.html Zpráva o temném osudu veřejných zakázek v Čechách ... Zakázky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2003 14:02

    RESPEKT před rokem pranýřoval - dnes na dodatek ke smlouvě mlčí (neregistrovaný)
    http://respekt.inway.cz/priloha/2.html
    Zpráva o temném osudu veřejných zakázek v Čechách
    ...
    Zakázky pro veřejnou správu jsou vůbec plné tajemství. Například letos na jaře se vláda rozhodla hodit za hlavu zákon a bez veřejné soutěže udělila Českému Telecomu smlouvu na propojení všech úřadů s ministerstvy. Tento obchod přinese Telecomu každý rok dvě až tři miliardy. Za vládu jej zařizoval ministr bez portfeje Karel Březina, bývalý člen dozorčí rady -- Českého Telecomu. Veřejný výběr se neuskutečnil, protože prý vláda dopředu věděla, že lepší nabídka nepřijde!!!...
    ...Erik Tabery
    (článek v Respektu je z jeho rubriky trestní oznámení a DŮKAZY PROTI VLÁDĚ, pozn. autora)

    Smlouva na Portál Veřejné správy na 4x40 milionů Kč za 4leté období byla ovšem uzavřena až letos 30. 6. 2003 bez výběrového řízení jako dodatek k tzv. Základní prováděcí smlouvě z 8. 2. 2003 nabalené na Respektem pranýřovanou tzv. Rámcovou smlouvu (viz. http://www.micr.cz/?idm=18&lang=cz&id1=165&id2=316&u=2&ui=3).
    Portál Veřejné správy je přitom něco zcela nezávislého na uvedeném propojení KIISVS, o kterém byla ona Rámcová smlouva za 2 až 3 miliardy korun.

    Dobrá rada jak v praxi zrušit zákon o zadávání veřejných zakázek: S odvoláním na původní Rámcovou smlouvu s Českým Telekomem mohou být uzavírány dodatky s Českým Telekomem už nadosmrti na cokoliv, protože vše souvisí nějak s informatikou. Hlavně když po tom nepůjde Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

    Respekt dnes mlčí a mlčet bude, to si zapište za uši.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).