Hlavní navigace

Názor k článku Potřebuje spam centralizované řešení? od Dan Lukes - Onoby to nefungovalo i kdyby veskera posta na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2004 17:51

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Onoby to nefungovalo i kdyby veskera posta na svete prochazela pres jeden jediny MTA. Klicem nepochopeni problemu je spojeni prakticky totoznych zprav, navic obsahujici znama klicova slova. V soucasne dobe je algoritmicky je velmi obtizne posuzovat totoznost nejakych dvou zprav - obzvlaste za predpokladu, ze odesilatel vi, ze se takove porovnavani deje a preje si, aby zpravy jako totozne vyhodnoceny nebyly. A to mluvim jen o "heuristice", to znamena, ze system bude "totoznost" urcovat s urcitou nepresnosti. Dokonce ani s temi klicovymi slovy to neni jednoduche.

    Ukzajue se toitz narprliad, ze pri ctnei txetu staci, josu-li zchaoavna pcaceotni a knocvoa psiemna - na poardi ottsanich pirlsi nezelazei.

    Vyse uvedeny text je (i kdyz ne uplne hladce) pro cloveka stale citelny. A to me utvrzuje v presvedceni, ze od programu, schopnych dostatecne dobre analyzovat "nepratelsky" text jsme jeste opravdu hodne daleko - a to nejen od tech, ktere se dokonce budou zabyvat semantickou strankou textu, ale dokonce i od tech zalozenych na rozpoznavani I<1i(0\/Y(H 510\/...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).