Hlavní navigace

Pražský TechHub se odstřihl od Londýna, přejmenoval se na Node5

19. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Měla to být první zahraniční franšíza mimořádně úspěšného londýnského inkubátoru pro nové technologické firmy. Zakladatelé pražského TechHubu se však rozhodli těsně před zahájením provozu ukončit s Londýnem spolupráci, změnit značku a podnikat na vlastní pěst.

TechHub expanduje příliš rychle, rozjíždí osm poboček po celém světě, a expanzi organizačně nezvládá. Spolupráce s londýnskou centrálou byla chaotická, chodily z ní protichůdné informace, na některé e-maily nikdo nereagoval, jindy přišla odpověď na důležitý dotaz až po několika týdnech. Lupě to řekl jeden ze zakladatelů pražského TechHubu Petr Ocásek. Společně s druhým zakladatelem Lukášem Hudečkem se proto rozhodli od Londýna odstřihnout.

A to i přesto, že konkurence na českém trhu akcelerátorů, inkubátorů a coworkingových center rychle sílí a značka TechHub už si tu stačila vybudovat určité postavení. Ve startupové komunitě se o ní ví: V ještě ne zcela zrekonstruovaných, ale o to působivějších industriálních prostorách se v březnu konal zajímavý Slet andělů.

BRAND24

Nový název Node5 odkazuje na anglický výraz pro komunikační uzel a na Prahu 5, kde v jedné ze starých smíchovských továrních hal inkubátor vzniká.

Již tento víkend se má v Node5 uskutečnit první velká akce, Startup Weekend s podtitulem 54hodinové startupové šílenství.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář. Zajímá se o digitální technologie a pozoruje, co s námi dělají. | LinkedIn | Twitter

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).