Hlavní navigace

Přes 600 000 přihlášení na Facebook denně je na kompromitované účty

29. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle údaje v infografice Facebook Security (viz Infografika: Facebook Security) eviduje Facebook denně 600 tisíc přihlášení na kompromitované účty (0.06% z jedné miliardy denních přihlášení). Z uvedeného je už asi dostatečně zřejmé, proč v případě problému s hacknutým účtem nemůžete od Facebooku očekávat pomoc.

Podle údaje v infografice Facebook Security (viz Infografika: Facebook Security) eviduje Facebook denně 600 tisíc přihlášení na kompromitované účty (0.06% z jedné miliardy denních přihlášení). Z uvedeného je už asi dostatečně zřejmé, proč v případě problému s hacknutým účtem nemůžete od Facebooku očekávat pomoc.

Facebook zavádí další dvě vylepšení týkající se bezpečnosti – Trusted Friends (3–5 přátel, kterým pošle kód umožňující vám se dostat k účtu, který byl kompromitován nebo jste zapomněli heslo) a App Passwords (specifická přih­lašovací hesla pro použití v konkrétních aplikacích). V obou případech je nutné dodat, že nemají žádný praktický význam coby ochrana vašeho účtu, ale pro uspokojení většiny „nespokojených“ fungovat budou.

Zdroj: 600,000+ compromised account logins every day on Facebook, official figures reveal

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).