Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Při výběru e-shopu rozhoduje hlavně cena od Jindra Šaur - Platba kartou je moc nebezpečná. Já bych osobně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 4. 2010 11:17

    Jindra Šaur
    Platba kartou je moc nebezpečná. Já bych osobně u neznámého obchodníka kartou nezaplatil. Na to mám PayPal.
    V ČR ale platím 90% objednávek online platební bránou eKonta. Zbytek potom převodem předem.
    Je pravda, že občas si také podle toho vybírám obchodníka. Pokud obchod umožňuje pouze platbu dobírkou nakupuji tam jenom v případě, že dané zboží nelze jinde koupit za podobnou cenu (klidně i o pár procent vyšší).
    Takto jsem už za posledních pár let nakoupil zboží určitě více, jak za mega a bez jediného problému... A skoro všechno v ČR... Takže ono to nakonec asi nějak jde i u nás :-)
  • 28. 4. 2010 10:33

    Mapek (neregistrovaný)
    Takže jsi zkritizoval globální výsledky průzkumu a pak jsi globálně všechny e-shopy hodil do jednoho pytle :-)
  • 28. 4. 2010 13:18

    jk (neregistrovaný)
    Platby kartou nabizime, kartou je zaplaceno 11% procent objednavek, ktere tvori 8% obratu, takze stale jsou karty pouzivany okrajove.
  • 28. 4. 2010 14:03

    HoBr (neregistrovaný)
    No to slyším prvně, že má někdo problémy s PPL a volí raději dobírku. Pro mě je je to obtížně pochopitelné - doprava kurýrem jednou z priorit (po ceně a "jméně" obchodu). Obvykle se mi podaří najít obchod s odpovídající cenou a bez toho, že má jako jedinou možnost doručení na dobírku.
  • 28. 4. 2010 16:29

    anonymní
    "No to slyším prvně, že má někdo problémy s PPL a volí raději dobírku"

    To jsem jaksi nepochopil, vzhledem k tomu, ze i PPL dorucuje na dobirku.
  • 28. 4. 2010 11:04

    Petr (neregistrovaný)
    Pokud jsi nechtěl platit v hotovosti tak se přece stačí přihlásit do banky a poslat jeden příkaz, k tomu nemusí mít prodejce platbu kartou.
    Na jednu stranu sám píšeš že nechceš platit za výběr peněz, tak proč myslíš že by se mělo obchodníkovi platit za to že mu zaplatíš kartou?
  • 28. 4. 2010 10:24

    M. (neregistrovaný)
    Celé je to jeden velký nesmysl, protože takováto statistika se nedá provádět globálně. To, že lidé nakupují v nejlevnějším obchodě bez ohledu na kvalitu obchodu se skutečně děje, ale je zároveň potřeba říct, že se to týká skupiny mládeže cca do 17 let a to ještě chlapců a ještě při nákupu elektroniky, třeba u dívek a oblečení toto pravidlo neplatí a tak by se dalo pokračovat. Zkrátka každá věková skupina a nabízený sortiment mají svá specifika prodeje a priority uživatelů, kteří chtějí nakoupit se také dle toho liší.

    Co se týče plateb kartou, tak je hezké napsat, že to bylo jen zanedbatelné procento, jenže by se také hodilo napsat kolik obchodů vůbec nabízí platby kartou a nejlépe uvést kolik bylo objednávek z obchodů nabízejících i platbu kartou a z nich počet uskutečněných kartou, pak to má vypovídající hodnotu. Pokud obchody nebudou stále nabízet platbu kartou, tak těžko v nich mohu kartou zaplatit.
    Například před pár dny sem chtěl koupit objektiv k foťáku, jenže pobočku mé banky v našem městě nemáme, bankomat je na druhé straně města a při výběru 20tis budu platit velké poplatky za výběr, proto dávám přednost platbě kartou, jenže najít foto obchod s možností platby kartou byl opravdu oříšek a z těch pár obchodů byl schopen zboží dodat do 3 dnů jen jeden a ten zase podporoval jen dopravu přes PPL, se kterým máme jen soustavné problémy, ani za příplatek nebyli schopni zboží poslat českou poštou. Takže nakonec sem v čechách nekoupil vůbec nic.

    Prodejci zkrátka myslí jen na to co je výhodné pro ně samotné a ne na to co je dobré pro zákazníka a proto nám vnucují pro ně levnější dopravu přes PPL, které ne pro všechny může být výhodné, nutí nám jen platby dobírkou, nebo ještě hůř platbu bankovním převodem, implementují nesmyslné splátkové prodeje když přes ně stejně skoro nikdo neprojde a přitom lidi chtějí kupovat na dluh (na splátky) ale jsou paradoxně vybaveni z bank kreditníma kartama, které nemají kde použít krom drahého výběru z bankomatu. To je zkrátka obrázek našeho českého podnikání ...
  • 28. 4. 2010 14:16

    thr (neregistrovaný)
    Zdravím, tohle se dost liší podle lokality. Já jsem z Prahy a spadám pod velkou poštu, která má otevřeno do 20h a v sobotu - jsem s ní celkem spokojen, vyzvednu si pohodlně - klasická Česká pošta je pro mě obvykle opravdu lepší než PPL, kde netuším, kdy s tím přijede atd.
    Naproti tomu ale co vím od kamarádů "z vesnice", tak tam je to s otevíracími dobami pošty někdy totální katastrofa, zaměstnaný člověk leckdy moc nemá šanci to rozumně vyzvednout - pak je určitě nějaká specializovanější služba na místě.
  • 28. 4. 2010 22:13

    M. (neregistrovaný)
    S platbou převodem na účet mam jen ty nejhorší zkušenosti. Nejen, že se trefim vždy tak že prodejce má jinou banku a převod tak trvá a nemůže být zboží expedováno ihned, vše se prodlužuje do doby než prodejci dojdou peníze na účet, bohužel prodejci u kterých sem v minulosti nakupoval asi nějak často na své účty nekoukají a zjistili že platba přišla až po několika dnech kdy už sem zboží nepotřeboval a nastávali dohady ohledně vracení peněz. Prostě očekávám, že si vyberu zboží které je skladem (raději to telefonicky ověřim pokud se nejedná o obchod který vim že uvádí pravdivé údaje) a to hodlám okamžitě i zaplatit kartou ať nemusim pak druhý den schánět peníze z bankomatu, nebo jak debil běhat do trafiky rozměnovat peníze abych měl přesnou částku protože obzvlášť PPL nemá nikdy peníze na vrácení.
  • 29. 4. 2010 10:34

    . (neregistrovaný)
    Ono to nemusí být jen při platbě na účet u jiné banky. Představte si, že nakupujete třeba u Mironetu, platíte z Raiffaisenbanky do Raiffaisenbanky, za dvě hodiny si jdete vyzvednout zboží a oni vám řeknou, že platbu nemají připsanou a účetní už šla domů, ať přijdete zítra.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).