Hlavní navigace

Příběh prvý: eBanka v číslech aneb krátká cesta ze dna

28. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Banka, která jako první v Česku začala prodávat internetové bankovnictví, našla nového majitele. Akvizicí zvýší kupec eBanky, skupina Raiffeisen, počet svých klientů o více než 70 procent na téměř 300 tisíc zákazníků. eBanka ke konci prvního čtvrtletí obsluhovala zhruba 117 tisíc klientů z řad soukromých osob a malých a středních firem. Není tomu přitom ani 10 let, co se nacházela ve Stabilizačním programu ČNB. Čím si za oněch necelých 10 let banka prošla, jak hospodařila a jak připravila matka…

Banka, která jako první v Česku začala prodávat internetové bankovnictví, našla nového majitele. Akvizicí zvýší kupec eBanky, skupina Raiffeisen, počet svých klientů o více než 70 procent na téměř 300 tisíc zákazníků. eBanka ke konci prvního čtvrtletí obsluhovala zhruba 117 tisíc klientů z řad soukromých osob a malých a středních firem. Není tomu přitom ani 10 let, co se nacházela ve Stabilizačním programu ČNB. Čím si za oněch necelých 10 let banka prošla, jak hospodařila a jak připravila matka svou dceru na prodej? Více se dozvíte v článku Ondřeje Antoše Příběh prvý: eBanka v číslech aneb krátká cesta ze dna na stránkách Měšce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).