Hlavní navigace

Přichází SugarSync 2.0, chce prohánět Google Drive a Microsoft SkyDrive

17. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

SugarSync 2.0 přináší nové aplikace pro počítače, tablety i mobily a neomezené úložiště pro firmy. Trumfem má být streamování multimédií na webu i v mobilní a černé elektronice.

Po několika týdnech veřejného testování synchronizační služba a cloudové úložiště SugarSync 2.0 přechází do ostrého provozu. Lupě se podařilo krátce pohovořit o plánech provozovatelů této zajímavé konkurence pro Google Drive a Microsoft SkyDrive. SugarSync má nyní novou klientskou aplikaci pro Windows XP a vyšší a OS X 10.5 a vyšší.

Provozovatelé služby se rozhodli aplikaci zásadním způsobem zjednodušit. Její minimalistické hlavní okno je nyní rozděleno do čtyř panelů. První poskytuje přístup ke složkám v cloudovém úložišti. Nové složky k synchronizaci lze přidávat jejich prostým přetažením myší do vyznačeného prostoru. Mezi různými počítači je možné synchronizovat různé složky.

SugarSync 2.0 pro MS Windows

Druhý panel slouží pro správu sdílení složek a rovněž pro přístup ke sdíleným složkám jiných uživatelů. Třetí panel obsahuje historii poslední aktivity klientské aplikace. Čtvrtý panel slouží k vyhledávání složek a souborů v cloudovém úložišti na základě jejich názvu. Jak již bylo naznačeno, zachována zůstala možnost synchronizovat najednou více různých složek napříč diskem či disky, což Google Drive ani Microsoft SkyDrive dosud neumí.

Další bonusovou funkcionalitou je již dříve dostupné omezení vytížení internetové přípojky při synchronizaci složek. Novinkou je možnost cloudové úložiště připojit jako další pevný disk a i tak s ním pracovat. Bezplatně poskytovaná kapacita úložiště zůstává na 5 GB. Provozovatel služby chce vedle koncových uživatelů oslovit také menší firmy, pro které připravil nabídku kapacitně neomezeného úložiště za 550 dolarů ročně.

BRAND24

Provozovatel chce klást velký důraz na mobilitu, takže vedle zbrusu nové dotykové aplikace pro Windows 8 a Windows RT, která umožňuje přístup k souborům v cloudovém úložišti, vyšla také nová verze aplikace pro Android. Ta neslouží jen ke stahování a nahrávání souborů, ale stejně jako klientská aplikace pro PC umožňuje i synchronizaci složek, tentokrát tedy mezi cloudovým úložištěm a paměťovou kartou mobilu či tabletu. 

SugarSync má být úložištěm číslo jedna pro multimédia. Provozovatel loni uzavřel strategickou dohodu o spolupráci s jihokorejským výrobcem elektroniky Samsung. Videa, hudba a fotky z úložiště SugarSync jsou tak přístupné díky funkci AllShare Play v zařízeních značky Samsung. Uloženou hudbu lze pak jednoduše streamovat přes webové rozhraní na libovolném počítači anebo díky nové aplikaci pro Android i v chytrém mobilu, tabletů a další chytré elektronice. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).