Hlavní navigace

Přijde Microsoft s Kumo už 2. června?

27. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kumo je tak záhadný projekt Microsoftu, že veškeré dostupné informace jsou na úrovni spekulace. Podle některých zdrojů je to kódové označení pro novou verzi zatím neúspěšného vyhledávače Live Search, podle jiných zdrojů jde o zcela novou značku, která poslouží při spojení Windows Live a Office Live pod jednu střechu. Server Neowin.net nyní přišel s informací, že v kampusu Microsoftu údajně visí LCD displej, na kterém běží odpočet spuštění Kumo. Vycházelo by na 2. června, což není nezajímavé…

Kumo je tak záhadný projekt Microsoftu, že veškeré dostupné informace jsou na úrovni spekulace. Podle některých zdrojů je to kódové označení pro novou verzi zatím neúspěšného vyhledávače Live Search, podle jiných zdrojů jde o zcela novou značku, která poslouží při spojení Windows Live a Office Live pod jednu střechu. Server Neowin.net nyní přišel s informací, že v kampusu Microsoftu údajně visí LCD displej, na kterém běží odpočet spuštění Kumo. Vycházelo by na 2. června, což není nezajímavé datum. V ten den totiž v Seattlu začíná dvoudenní setkání Search Marketing Expo.

O Kumo se začalo hlasitěji mluvit loni v listopadu. Začátkem letošního března přišla informace, podle které prý již Microsoft interně testuje nový vyhledávač. O měsíc později následovala zpráva, že Microsoft má v plánu kampaň na podporu svých internetových služeb za 100 milionů dolarů. Za pozornost stojí, že ta má začít právě v červnu, což zvyšuje věrohodnost informace o spuštění Kumo již 2. června. Doménu kumo.com (zatím na ní není žádný obsah, jen favicon s logem Windows) má Microsoft v držení od loňského dubna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).