Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Z Facebooku, Googlu a dalších si data sbírá také britská vládní agentura od loko - myslím, že už teď mají tyto společnosti software...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2013 11:05

    loko (neregistrovaný)

    myslím, že už teď mají tyto společnosti software na vytváření hlubšího profilu uživatele. Takový facebook o vás sleduje snad vše, co se muže hodit, a sám si tyto údaje dokáže zorganizovat (cílení reklamy, úprava toho co na fb vidíme, vsadil bych se že vytváří i jakýsi psychologický profil člověka-což je tedy pouze spekulace)..nic pak nebrání použít tyto "hotové" informace. Vnímám to negativně, jelikož to dává velký prostor např. pošpinit nebo zdiskreditovat politického oponenta, různé odpůrce režimu atd.(stojí to za hlubší zamyšlení, třeba i v přirovnání, že by tyto možnosti byly v ČR). může to znít trochu jako scifi, ale v situaci kdy nastane např. hluboká ekonomická krize(nebo jiná, což se samozřejmě dřív nebo později stane), se tyto nástroje budou zneužívat ve velkém..

    a to pouze vycházím z předpokladu, že vláda USA nemá a nebude mít tendence ovlivňovat trh (o čemž mluvíte vy) jelikož v tom případě by situace byla ještě horší..

  • 8. 6. 2013 9:56

    king014 (neregistrovaný)

    tak já bych se zas tak nebál, není problém informace získat ale umět s nima pracovat a to na občanské úrovni jde hodně blbě, horší je tohle šmírování pro firemní sféru, ovlivnit trh jde mnohem snadněji a rychleji.

  • 9. 6. 2013 10:51

    krakonoš (neregistrovaný)

    No a to je právě jádro problému, totiž to, že není problém získat kdykoli jakékoli informace. A že budou v 99,9% případů zneužity, je víc, než jisté. Ale když je veřejnost blbá a všechno o sobě cpe na net, proč toho nevyužít, že?

  • 7. 6. 2013 22:00

    loko (neregistrovaný)

    jednou pod záminkou ochrany dětí a ochranou před terorismem ztratíme veškeré soukromí...a jestli si někdo myslí, že má čisté svědomí a netýká se ho to, tak já říkám že se to týká nás všech. Mějte mě třeba za paranoika, ale mám z toho docela obavy.. A paradoxně v "nejdemokratič­tější" zemi světa na tom budou (a jsou) ohledně kontroly obyvatel hůř než my v Evropě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).