Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč noviny nerozumí webu: oslabení smyslu titulní stránky od ondřej - Osobně nesnáším změny článků "pod rukama". Příliš to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 6. 2004 11:44

    ondřej (neregistrovaný)
    Osobně nesnáším změny článků "pod rukama". Příliš to svádí ke změnám a opravám a pak se nedá nijak dokázat co tam předtím bylo.

    Je to vidět v diskusích pod článkem - lidé se tam baví o nějakém nesmyslu, ten ale už v článku dávno není. To je jak v 1984 - přepisování minulosti tak, jak se to zrovna hodí. Novinář může vymýšlet co chce (třeba u žhavé zprávy), protože detaily opraví s postupem času.

    Stránky, které se mění jen tak samy od sebe bez vysvětlení považuji za naprosto nedůvěryhodné, něco mezi Hromem a Bleskem.

    Pokud to tak chce někdo praktikovat, ať tam je tlačítko HISTORIE a tam ať jsou vidět všechny předchozí verze stránky. To by bylo velmi solidní.

    ---------------

    ad RSS - naprosto nechápu tenhle fenomén. Zkoušel jsem to používat, ale přišlo mi to naprosto k ničemu. Může mi někdo vysvětlit k čemu to jako je? Mnohem rychlejší pro mě je otevření mých oblíbených serverů do záložek jedním klikem a jejich prolétnutí co je nového. Jak si někdo může pochvalovat neustálé prosévání nekonečna zpráv nulové důležitosti v RSS čtečce? Vždyť je to horší než se probírat spamem. Kdybych na to měl celý den tak neřeknu, ale jak u toho ještě mám pracovat?
  • 29. 6. 2004 13:00

    J (neregistrovaný)
    Tak asi nectete moc zdroju, jinak je to naprosto dokonale. Pravidelne se vam nacita pouze cisty text bez balastu kolem = nicotna zatez linky a hned vidite kde je co noveho.
  • 29. 6. 2004 13:43

    noname (neregistrovaný)
    RSS čtečka - záleží co děláte. Jestli chcete aktuální informace, pak RSS je push technologie, která vám je natlačí okamžitě po napsání (mimochodem, také zjistíte občas tyto orwellovské úpravy, protože ve čtečce objevíte starou i novou verzi, tedy když je změna v tom co čtete)
    Hodně mé práce je prolítávání českých serverů ala Lupa, Živě a spol. Když mám RSS čtečku, tak během minuty ráno prolétnu všech asi 30 serverů, které tam mám a otevřu jen ty články, které mě zajímají. Jednou za pár minut (dá se nastavit, třeba jen jednou denně) se mi vpravo dole objeví na vteřinu okénko s nadpisem nové zprávy. Když mě zaujme, otevřu si ji, když ne, tak ji ignoruju.
    Všechno je to bez grafického balastu, reklam, článků které mě nezajímají atd. Některé čtečky umožňují i filtrování článků podle výskytů nějakých slov, takže vidíte fakt jenom to co chcete v různých podsložkách.
    U mě osobně to znamenalo úsporu asi 1 hodiny denně a zároveň podstatné zrychlení práce a informovanosti. Navíc takto mohu kontrolovat některé speciální weby, které informují o něčem třeba jen jednou za několik měsíců. Otvírat to jednou denně je tedy zbytečné, otvírat jednou měsíčně může znamenat dvacetidenní ztrátu. Bohužel je zatím spousta stránek, které musím kontrolovat, třeba www.ctu.cz, tam tři týdny nic, pak najednou pět dní po sobě dvě zprávy a někdy takové, na které je třeba zareagovat do dvou dnů.
  • 29. 6. 2004 14:22

    hx (neregistrovaný)
    Tak s timhle souhlasim, RSS mi take nic nerika. U mensich webu a malo aktualizovanych webu volim upozornovani na nove clanky pomoci sluzby Woko, takze o nic neprijdu. Jinak ctu 2-3 zpravodajske weby kvuli aktualnim udalostem
  • 29. 6. 2004 14:34

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Taky netuším, jak bych mezi 130 záložkami denně přepínal. Navíc některé ty servery se neupdatují denně, takže bych na ně časem buď zapomněl, nebo bych na ně chodil zbytečně. Na RSS jsem přešel z emailových newsletterů, protože je snazší projet a nastavit čtečku, než hromadu mailů. Dokonce si některé newslettery, které nemají verzi v RSS nechávám konvertovat.
  • 30. 6. 2004 12:10

    Vincent (neregistrovaný)
    pouziti ctecky je v tom, ze nemusím rolovat se stránkou, kdyz chci jen prolítnout nadpisy a perexy článků, ale je to opravdu jen pro blogy a některé zpravodajské weby
  • 30. 6. 2004 13:21

    trwfsfdz (neregistrovaný)
    ehm. takze jste vlastne vycvicena opicka. osobne mam web jako zdroj informaci v dobe kdy je potrebuju a ne do zaoby pro pripad, ze bych mohl potrebovat. a jinak pro pripad, kdy neni co delat nebo se nechce
  • 9. 7. 2004 21:21

    shrek (neregistrovaný)
    Nechapu proc. Pokud clovek chce zjistit, co je noveho, tak musi cist noviny. Ty zadny vyhledavac nahradit nemuze.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).